Dalmacija Šibenik

Vodice za sezonu ojačane za 12 interventnih vatrogasaca

Predstojeću turističku sezonu Vodice će dočekati s bitno ojačanom protupožarnom zaštitom jer od 1. lipnja do 1. listopada, pored pripadnika DVD-a Vodica, ovo turističko središte na raspolaganju će stalno imati i Državnu interventnu postrojbu od 12 vatrogasaca.

U postrojbu će se «regrutirati» četiri člana DVD-a Vodica, te osam vatrogasaca iz unutrašnjosti zemlje, što je dogovoreno na sastanku na kojem su bili vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko, županijski zapovjednik Darko Dukić i tajnik Županijske vatrogasne zajednice Jordan Žaja.

Postojeći vodički protupožarni vozni park, zaključeno je na sastanku, bit će ojačan s navalnim šumskim vozilom i kombijem za prijevoz ljudstva.

- Uz Državnu interventnu postrojbu koju smo dobili, naš DVD pored pet profesionalnih djelatnika imat će i svoju Interventnu postrojbu od 12 mladih vatrogasaca s kojima će biti potpisan Ugovor o sezonskom radu. Šestorica će se plaćati iz državnog, a šestorica iz gradskog proračuna – kazala nam je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Ante TALIJAŠ/EPEHA

Naslovnica Šibenik