Dalmacija Šibenik

čitatelji i stručni žiri

Šibenski list bira najbolje sportaše

čitatelji i stručni žiri

Antonija Mišura i Ivan Zoričić i ovaj su put kandidati za najbolje sportaše / FOTO: Ante Baranić / CROPIX

Županijski tjednik Šibenski list prvi je put pokrenuo izbor najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije. O tome tko će ponijeti laskavu titulu naj-sportaša županije za 2012. godinu odlučuju čitatelji, kojima će se pribrojiti i glasovi stručnog žirija, koji čine dugogodišnji novinar Ivo Mikuličin, bivši trener Šibenika Goran Tomić, proslavljeni vaterpolski stručnjak Mile Nakić, izbornik hrvatske kick-boxing reprezentacije Joško Sunara i Ivo Špec, predstavnik “Šibenskih funcuta”.

Za najboljeg sportaša nominirani su: 1. Mate Rudan (KK Petar Krešimir IV.): juniorski svjetski prvak u kick-boxingu, disciplina low kick, te europski seniorski prvak u istoj disciplini; 2. Siniša Krainc (AKK Šibenik): trostruki državni prvak u automobilizmu generalno, ovogodišnji dobitnik zlatne kacige HAKS-a; 3. Tomislav Gabrić (KK Jolly Jadranska banka): europski prvak s izabranom vrstom U-18, te brončani sa Svjetskog prvenstva reprezentacija U-17; 4. Branko Iljadica Rapo (JK Val): prvak Hrvatske među krstašima, pobjednik Uskršnje regate i ukupni pobjednik Hrvatskog kupa; 5. Ivan Zoričić (KK Drniš): hrvatski reprezentativac u karateu, viceprvak države, drugi na Balkanu i sudionik Europskog i Svjetskog prvenstva.

Za najbolju sportašicu Šibensko-kninske županije za proteklu godinu konkuriraju: 1. Lucija Balja (GK Dišpet): njezinim je brončanim odličjem sa završnice Hrvatskoga kupa u Sisku šibenska sportska gimnastika, nakon više od 20 godina, osvojila medalju na državnom natjecanju; 2. Antonija Mišura (ŽKK Jolly JBS): hrvatska reprezentativka, preko kvalifikacija izborila pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu; 3. Nives Radić (KK Dalmatino): najtrofejnija sportašica u prošloj godini, europska i hrvatska prvakinja u full contactu i low kicku, te državna prvakinja u boksu; 4. Lucija Jurković-Periša (PK Šibenik): šibenska plivačica koja je obilježila godinu seniorskom broncom na državnom prvenstvu u Rijeci, te dva zlata među mlađim seniorkama; 5. Antonija Radić (AK Sv. Ante, Knin): juniorska prvakinja u skoku u dalj u dvorani i seniorska doprvakinja, te druga među juniorkama na otvorenom.

Nominirani klubovi su: 1. KK Jolly Jadranska banka: u prvoj sezoni A-1 lige osvojili drugo mjesto i izborili plasman u ligu za prvaka; 2. AKK Šibenik: šibenski automobilisti osvojili četvrto mjesto u generalnom poretku između 26 hrvatskih klubova u brdskim utrkama; 3. JK Val Šibenik: u godini za nama u klubu ostvarene pobjede u Hrvatskom kupu i na državnom prvenstvu; njihov član Marin Desabota nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Dominikanskoj Republici; 4. BBK Orlov Krug Vodice: vodički brdski biciklisti ove godine imaju dva prvaka Hrvatske te dva pobjednika kupa, a i ekipno im je pripalo drugo mjesto u kupu; 5. MNK Kijevo Knin: kninski malonogometaši perjanica su dvoranskog nogometa u županiji. Stabilan prvak s finalom prvenstva države i ove godine gura odlično.

Kao najbolji ženski sastavi nominirani su: 1. Kuglački klub Šubićevac: šibenske su kuglačice, nakon odlične drugoligaške sezone, bile su najbolje na kvalifikacijama u Bjelovaru i izborile su plasman u prvu ligu; 2. ŽOK Šibenik: odbojkašice su bile dominantne u Drugoj ligi i, unatoč malim problemima u završnici, zasluženo su izborile povratak u prvoligaško društvo; 3. PK Šibenik: plivačice Šibenika, osim seniorske medalje na Državnom prvenstvu, ostvarile su puno uspjeha na svim državnim prvenstvima mlađih uzrasta; 4. GK Dišpet: djevojke iz šibenskog Dišpeta, uz odlične rezultate na raznim natjecanjima, u prošloj su godini stigle i do medalje u sportskoj gimnastici; 5. ŽKK Jolly JBS: Jolliete su unatoč pomlađivanju nastavile s odličnim rezultatima, pa su tako nakon polufinala kupa stigle i do finala državnog prvenstva i naslova viceprvakinja.

Prema dosadašnjim glasovima članova žirija Šibenskog lista, u izboru vode Mate Rudan, Antonija Mišura i ŽKK Jolly JBS, dok je najneizvjesnije u konkurenciji momčadi, gdje prvo mjesto dijele KK Jolly Jadranska banka i JK Val. okvir Vrijedne nagrade Konačno, pobjednici će biti proglašeni u broju Šibenskog lista koji izlazi 14. ožujka.

Do tada čitatelji mogu glasovati za svoje favorite i potpuno promijeniti trenutačni poredak. Podsjetimo, najsretnije čitatelje koji pošalju kupone sa svojim glasovima očekuju i vrijedne nagrade. Detaljnije o cijeloj akciji možete pročitati u današnjem broju Šibenskog lista.

Krešimir Gulin


Naslovnica Šibenik