Dalmacija Šibenik

Nadzorni odbor imenovao novu Upravu TLM-a

Nadzorni odbor TLM-a u srijedu je na sjednici održanoj u Zagrebu, opozvao dosadašnju Upravu poduzeća te imenovao novu.

Umjesto Ive Koštana, predsjednika, te članova Uprave, Branimira Lepura i Nikole Raka, imenovani su kao potpuno ravnopravni članovi nove Uprave TLM-a Damir Begović i Aleksandar Oborni.

Begović, bivši direktor HEP-a, a donedavno vodeći čovjek sisačke Željezare, u TLM-u je svojedobno bio u funkciji predsjednika Nadzornog odbora, a danas je samo član. Oborni je direktor Aluflexpacka, jedne od članica Hrvatskog konzorcija koji je preuzeo većinski paket TLM-a.

Begović bi u Upravi trebao ostati šest mjeseci tijekom kojih mu je obveza provesti reorganizaciju poduzeća, stabiliziranje dvaju samostalnih društava, Valjaonica i Presaonica, te pripremiti Skupštinu dioničara, inače najavljenu za prvu polovinu lipnja.

Oborni, međutim, u reorganiziranom sustavu TLM-a, treba preuzeti vodeću poziciju u Valjaonicama, s obzirom da je Aluflexpack i 75-postotni vlasnik tog najprofitabilnijeg dijela TLM-a.

Dosadašnji predsjednik Uprave, Ivo Koštan u TLM-u će ostati još godinu dana na dužnosti savjetnika, a potom odlazi u mirovinu. Nikola Rak će biti raspoređen na poslove razgradnje Elektrolize, a Lepur trajno dolazi iz TLM-a.

Mandat sadašnjem Nadozrnom odboru kojemu je na čelu Petar Tolić, pomoćnik ministra gospodarstva, istječe početkom lipnja kada će se na Skupštini dioničara imenovati novi, u kojemu će sjediti predstavnici svih članica Konzorcija, kao i predstavnici radnika i HFP-a.

D. Blažević

Naslovnica Šibenik