Dalmacija Šibenik

NEVRIJEME PREKINULO USKRsni DORUČAK NA TRGU PAVLA ŠUBIĆA

Vazmena marenda pod kišobranima

NEVRIJEME PREKINULO USKRsni DORUČAK NA TRGU PAVLA ŠUBIĆA

Krupne kapi kiše primorale su katedralnog župnika na skraćivanje blagoslova jela, a Šibenčane i njihove goste da poslužene delicije pojedu što brže.

Krupne kapi kiše primorale su katedralnog župnika na skraćivanje blagoslova jela, a Šibenčane i njihove goste da poslužene delicije pojedu što brže.

Ante Baranić / Cropix
Krupne kapi kiše prekinule su jučer kulturno-umjetnički program u sklopu uskršnjeg doručka kojeg su Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika te Udruženje obrtnika tradicionalno upriličili na Trgu Pavla Šubića i ispred zajedničke zgrade šibenske gradske i županijske uprave.

Primorale su tako katedralnog župnika, don Krešimira Matešu na skraćivanje blagoslova jela, a brojne Šibenčane i njihove goste, koji su se, unatoč nimalo optimističnoj vremenskoj prognozi, okupili na Trgu, da “brzinski” prionu bogatoj trpezi sa brojnim izvornim jelima i delicijama.

Svečanost je, inače, započela već u devet sati okupljanjem sudionika manifestacije na Poljani. Šarenoj povorci koju su predvodili “Šibenska gradska straža”, “Šibenska narodna glazba” i “Šibenske mažoretkinje” priključili su se i motoristi moto klubova “Galebi”, “Bilice” i “Tri pitara”.

Nazočne koji su uz koračnicu “Šibenske narodne glazbe” stigli na trg, pozdravili su Mario Pražen, predsjednik šibenskog Udruženja obrtnika, Borislav Lokas predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnica Neda Klarić.

Kulturno-umjetnički program započeli su najmlađi, članovi etno-radionice Gradskih vrtića “Balarin”, a sve do početka pljuska nastavili KUD “Šuštine”, KUD “Bedem” iz Grebaštice te KUU “Zvona Zagore”.

Sekcija šibenskih ugostitelja i turističkih djelatnika predstavila je i građanima ponudila proizvode brojnih restorana i pekara, a poslužitelji su, u prigodnim cvijetnim pregačama, bili županijski i gradski čelnici te predstavnici TZ. Na uskrsnom doručku su sudjelovali i učenici Turističko-ugostiteljse škole te proizvođači suvenira.

Misa Emaus

Svečana uskrsna liturgija u šibenskoj je prvostolnici, katedrali sv. Jakova, održana u nedjelju u 11 sati, a predvodio ju je šibenski biskup msgr Ante Ivas, baš kao i tradicionalnu euharistiju na Skradinskom buku. Svečanoj svetoj misi Emaus je, unatoč kiši, nazočilo više od tri stotine vjernika, a održana je ispred crkvice sv.Nikole u podnožju slapova Krke. I.M.


 

Naslovnica Šibenik