Dalmacija Šibenik

još uvijek burno u primoštenu

Petrina: Građevinska inspekcija je korumpirana

još uvijek burno u primoštenu

Šime Petrina, gradonačelnik Primoštena / CROPIX
Primošten do početka ovogodišnje turističke sezone neće dobiti novu atrakciju, prvi Water Screnne u Hrvatskoj ili takozvani Vodeni trg. Radove na tom projektu, naime, zabranom je osujetila građevinska inspekcija, a sa svih strana pljušte prekršajne i kaznene prijave.

Na prekršajnu prijavu građevinske inspekcije zbog prijetnje inspektoricama koje su izišle na teren, primoštenski načelnik Stipe Petrina odgovorio je kaznenim prijavama protiv Branka Perana, načelnika PU Šibensko-kninske zbog nezakonitog postupanja policije, ali i protiv građevinskih inspektora.

Na njegov prijedlog, kaže Petrina, Općinsko vijeće će izglasati da su Tamara Zorić, šefica građevinske inspekcije u Šibeniku i građevinski inspektor Dragan Stojanović u Primoštenu «persone non grata».

- Građevinska inspekcija je korumpirana, radi selektivno i o tome ćemo izvjestiti Ministarstvo Marine Matulović Dropulić. Općina je podnijela desetke prijava zbog bespravne gradnje, a inspektori nisu spriječili ni jedan slučaj - kaže Petrina.

Iz šibensko-kninske Policijske uprave saznajemo kako o nezakonitom postupanju policije u cijelom slučaju nema govora. Dvije građevinske inspektorice doista su podnijele prekršajne prijave protiv primoštenskog načelnika i to zbog verbalnog napada.

Prijave, priopćuju iz policije, nisu neosnovane, pa Petrini "sljeduje" optužni prijedlog Prekršajnom sudu Šibenik zbog prekršaja iz dvaju zakona, javnog reda i mira te sigurnosti prometa na cestama. O cijelom događaju bit će izvješteno i Općinsko državno odvjetništvo.

Ni "krimen" građevinske inspekcije, koju Petrina proziva, nama osnova, razvidno je iz priopćenja Kate Gojević, glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša. Poduzeti građevinski zahvati su nelegalni, za njih nisu izdane propisane dozvole i tu nema ništa sporno, stav je resornog Ministarstva.

Vedrana STOČIĆ / EPEHA
Marina JURKOVIĆ / EPEHA

Naslovnica Šibenik