Dalmacija Šibenik

OD UTORKA NOVA UPRAVA

TLM: Begović ostaje šest mjeseci

OD UTORKA NOVA UPRAVA


Nadzorni odbor TLM-a, tvrtke u vlasništvu tzv. Hrvatskog konzorcija, odnosno njegova društva “Adrial”, sastat će se u utorak 25.ožujka, prvog radnog dana nakon uskrsnih blagdana. Kako se očekuje, tom će prilikom biti raspuštena dosadašnja uprava poduzeća s Ivom Koštanom na čelu, koji će zajedno s kolegom Nikolom Rakom podnijeti ostavku, te imenovana nova, dvočlana uprava predvođena Damirom Begovićem. Uz Begovića će u Upravi sjediti i direktor “Aluflexpacka” Aleksandar Oborni.

Dosadašnji predsjednik Uprave Ivo Koštan u TLM-u će ostati još godinu dana na savjetničkoj dužnosti, a zatim odlazi u mirovinu, dok će Nikola Rak biti raspoređen na nove poslove (razgradnje Elektrolize).

Damir Begović, bivši direktor HEP-a, donedavno prvi čovjek Željezare Sisak, tako se ponovno vraća na “mjesto zločina”. Begović je, naime, godinama na različite načine presudno utjecao na sudbinu TLM-a, bilo kao čelnik Hrvatske elektroprivrede koja je u jednoj fazi bila i većinski vlasnik TLM-a, bilo kao predsjednik Nadzornog odbora ili njegov član, što je sada.

Teško da je zaposlenicima TLM-a i Šibenčanima ostao u dobru sjećanju, pa mnogi njegov povratak u Tvornicu nisu dočekali s odobravanjem. No, prema našim informacijama, Begović bi u TLM-u trebao provesti samo šest sljedećih mjeseci, tijekom kojih mu je zadaća provesti reorganizaciju i stabilizaciju Presaonica i Valjaonica, kao dvije nove, samostalne tvrtke s novim upravama u kojima će sjediti novi ljudi.

Valjaonicama bi na čelu trebao biti Aleksandar Oborni, jer je “Aluflexpack” 75-postotni vlasnik društva (“Dalekovod” 25 posto), a drugog člana bi dala “ZagrebMontaža” (vjerojatno Ante Restović). Tko će upravljati Presaonicama još nije poznato ali se očekuje da će to biti vodeći kadrovi “Aluflexpacka” i “ZgMontaže”.

Davorka Blažević


 

Naslovnica Šibenik