Dalmacija Šibenik

Gradonačelnik Primoštena: U crkvenom vijeću sjede zadrte komunjare

Primoštensko Općinsko vijeće umjesto odobravanja donacije od 250 tisuća kuna za obnovu župne crkve odlučilo se za formiranje tročlane komisije koja bi s primoštenskim župnikom i Ekonomskim vijećem župe trebala utvrditi o kakvim je radovima riječ.

Ako pak općinska vlast odluči financijski sudjelovati u obnovi crkve komisija bi prema odluci vijećnika trebala nadzirati i trošenje novca. U komisiju su izabrani načelnik Stipe Petrina, predsjednik Vijeća Vinko Bolanča i vijećnik Tome Pancirov.

- Do sada smo za uređenja crkava na području općine izvojili gotovo 300 tisuća kuna. Oko župne crkve uredili smo okoliš unatoč protivljenju crkvenih vlasti i Ekonomskog vijeća župe. Predsjednik Ekonomskog vijeća Josip Pažanin pokušao nas je na sve načine spriječiti da uredimo «šimatorje» pred dolazak žirija za dodjelu Zlatnog cvijeta Europe. U tom crkvenom Vijeću mahom sjede zadrte "komunjare"- komentirao je odluku Općinskog vijeća primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Josip Pažanin nije želio komentirati optužbe Stipe Petrine. Da je Ekonomsko vijeće župe, kaže Pažanin, bilo protiv, okoliš crkve ne bi bio uređen.

- Zajedno s radnicima sudjelovali smo u uređenju okoliša i postavljanju klupa. Upravo za trajanja tih radova načelnik nam je rekao da uputimo pismenu zamolbu za financiranje obnove župne crkve.  Radovi su zahtjevni i skupi, pa smo se za pomoć obratili na više adresa - kaže Pažanin.

Vedrana STOČIĆ/EPEHA

 

Naslovnica Šibenik