Šibenikstigao AUTOBUS ZA RAZGLEDAVANJE

Bus baš kao berlinski

Piše PSD.
7. srpanj 2008. - 22:33

U ponedjeljak je na relaciji od Vodica do Rogoznice prvu komercijalnu vožnju “odradio” turistički autobus za panoramski razgled, takozvani city tour. Time je Šibenik obogatio svoju turističku ponudu i stao uz bok Rijeci, Dubrovniku i Splitu koji već imaju slične autobuse.

- Naš autobus je prvi “double decker” u Hrvatskoj. Svakog dana vozit ćemo četiri ture od Vodica do Rogoznice, s time da ćemo ulaziti u sva turistička mjesta uključujući Šibenik, Solaris i Primošten. Autobus može primiti 78 putnika, vožnja bi trebala trajati oko tri sata, a cijena je 90 kuna - kazao nam je Dragan Slavica, direktor “Slaptoursa” koji je vlasnik autobusa. Slavica ističe da se u realizaciji ove ideje vodilo europskim standardima.

Tako je šibenski turistički autobus za panoramski razgled identičan berlinskom. - Šibenski autobus će biti opremljen poput onih u europskim metropolama.

Gostima će na usluzi biti turistički vodiči, a imat će na raspolaganju i slušalice preko kojih će na šest jezika dobivati sve važne informacije o destinacijama koje budu obilazili - kaže Slavica.

Njegova je namjera da autobus vozi turiste sve do početka studenoga, a nakon toga namjerava ponuditi ture i školama tako da produži ponudu tijekom cijele godine.

krešimir gulin /EPEHA