StoryEditorOCM
S mora i krajapomogao i kanader

Sanira se požarište na minski sumnjivom terenu kod Žrnovnice: Opet gorjelo područje oko nekadašnje raketne baze, kuće nisu bile ugrožene

Piše psd/Hina
17. lipnja 2022. - 07:57

Požar koji je u četvrtak navečer buknuo u Žrnovnici na području brda Drognjuš, istočno od Splita, lokaliziran je, ali cijelu noć na požarištu su dežurali vatrogasci, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Kako su izvijestili vatrogasci, ovaj požar je zahvatio nepristupačan teren na kojem ima zaostalih mina ali nije zaprijetio stambenim objektima niti nekadašnjoj raketnoj bazi na tom području. 

U jutarnjim satima petka gašenju se priključio i kanader, tako da će tijekom jutra požar sasvim sigurno biti i do kraja saniran.

Izgorjelo je nisko raslinje i borovina. Na terenu je i dalje 20 vatrogasaca sa šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita te DVD-a Split i Žrnovnica.

"Požar je u ograđenom području vojnog objekta. Njime nije zahvaćena velika površina i ne bi trebalo biti većih problema. Vatrogasci su dežurali cijelu noć jer se radi o minsko sumnjivom području. S obzirom da nam je jutros u pomoć stigao kanader, najvjerojatnije će se ovaj požar sanirati već jutros", izjavio je Hini dežurni vatrogasac u županijskom operativnom centru.

Stanare istočnih dijelova Splita, kao i Solina, jutros je probudio miris dima sa zgarišta. S obzirom da se požari na ovoj površini gotovo svake godine ponavljaju, krajnje je vrijeme da se riješi status tog dijela Žrnovnice. 

image
Vladimir Dugandzic/Cropix/Ilustracija
image
Vladimir Dugandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 04:29