StoryEditorOCM
S mora i krajavelika pomoć

Dobre vijesti za poljoprivrednike splitsko-dalmatinske županije: predstavljen program sufinanciranja sustava za navodnjavanje

Piše PSD
21. rujna 2022. - 18:53

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban predstavio je u srijedu Program sufinanciranja izvedbe sustava za navodnjavanje, za kojega će javni pozivi izići kroz idućih nekoliko dana. Na poziv će se moći prijaviti svi oni upisani u ARKOD. 

- Mogu se javiti svi koji se bave povrtlarstvom, ratarstvom, maslinarstvom, voćarstvom i aromatičnim biljem. Time želimo animirati poljoprivrednike da vlastitim snagama i velikom pomoći Splitsko-dalmatinske županije u financijskom smislu svoja poljoprivredna zemljišta opskrbe vodom - zaključio je Boban koji je dodao kako je ovaj program uvršten tijekom rebalansa nakon što je oporbeni viječnik HSLS-a iznio prijedlog na Županijskoj skupštini. 

- Naše stručne službe su taj program razradile te smo danas pred raspisivanjem javnoga poziva - rekao je župan.

Korisnici ovoga programa su obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG, zadruge te obrti i trgovačka društva  koja su registrirana za poljoprivrednu proizvodnju te su ujedno vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta koje namjeravaju navodnjavati. Uvjet je da imaju prebivalište odnosno sjedište kao i poljoprivrednu proizvodnju na području Splitsko-dalmatinske županije i najmanje 0,3 hektara površine za navodnjavanje.

Iznos sufinanciranja za površine od 0,3 hektara do 1 hektar je 80%, a najviše 20 000 kuna, dok je za površine od 1 hektar do 5 hektara iznos 80%, a najviše 100 000 kuna. Iznos sufinanciranja za površine veće od 5 hektara je 80%, a najviše 200 000 kuna. Kupnja potopne pumpe sufinancirat će se u iznosu 50% cijene.

Predstavljanju programa nazočili su i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Josip Matas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 23:47