StoryEditorOCM
DalmacijaPLATI PA SE ŽALI

Računi vrgoračke 'Gradske čistoće' Ivu Jelavića dovode do ludila: Dvoje nas je u kući, a stižu mi za devetero članova

15. siječnja 2017. - 00:33
Ivo_Jelavic_s_racunima

Vrgoračka 'Gradska čistoća' već jedno vrijeme naplaćuje odvoz smeća po broju članova kućanstva, no neusklađeni popisi na terenu u tvrtki i policiji stvaraju probleme prilikom ispostavljanja računa. Mjesečno svaka osoba plaća po 20 kuna za odvoz smeća, ali gotovo svakodnevno stižu pritužbe na broj članova, kako popis nije usklađen sa stvarnim stanjem na terenu. Neki od građana tvrde da se manipulira brojem članova, navode da se jednima šalje za sve članove kućanstva, a drugima ne.

- Za lipanj i srpanj dobio sam račun za dva člana obitelji, odnosno za sebe i suprugu, jer su mi sinovi u Njemačkoj. Međutim, za kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac stižu mi računi za devet članova obitelji. Bio sam u PP Vrgorac zbog ovog problema, na mojoj adresi u policiji evidentirana su četiri člana, poslije toga sam ponovno otišao u "Gradsku čistoću", rekao sam im neka provjere sve to u policiji, pa neka šalju račune. No, oni i dalje rade po svom i šalju mi račune za devet članova obitelji, ništa mi nije preostalo nego da se obratim medijima - kazuje nam Ivo Jelavić iz Ravče.

S druge strane, direktor "Gradske čistoće" Toni Grljušić tvrdi da Jelavić nije donio ovjeren papir iz policije na kojemu je stvarni broj članova.

- Dotičnom gospodinu poslana je obavijest o broju članova na kućnu adresu, s računom za rujan. U obavijesti, uz ostalo, piše da ako broj članova nije sukladan sa stvarnim brojem članova, da se javi u prostorije "Gradske čistoće" s pravovaljanom potvrdom ovjerenom u PP Vrgorac. No, Jelavić to nije napravio. U travnju smo mu smanjili račun na dva člana obitelji, nakon što je izjavio da su mu djeca otišla raditi u inozemstvo, za što je obećao dostaviti potvrdu o boravištu, što nije napravio do danas - istaknuo je Grljušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:35