StoryEditorOCM
OtociMODRA MAGISTRALA

Nesreća u Splitskim vratima, troje ozlijeđenih u sudaru jedrilice i motorne brodice, prevezeni su u KBC Split; Lučki kapetan Kuštera: ‘Vrlo je gust promet na moru, nadziremo sve, ali puno je plovila u pogonu‘

Piše Merien Ilić, HINA
1. srpnja 2022. - 17:12

NOVIJE
U sudaru jedrilice i motorne brodice koji se oko podneva dogodio dvije i pol milje  južno  od  Splitskih vrata ozlijeđene su tri osobe, doznaje se od lučkog kapetana Željka Kuštere.

Splitski lučki kapetan Kuštera je rekao da su dobili informaciju kako je riječ o dvoje ozlijeđenih na jedrilici, ali je potom još jedna osoba zatražila pomoć.  Brodom su prvo prevezeni u Milnu gdje su pregledani, a potom uz pratnju liječnice u splitski KBC. 

Zasad nije poznato kako je došlo do  sudara. Oba plovila su imala hrvatsku zastavu. Neslužbeno se doznaje da su ozlijeđeni američki državljani; otac i dvoje djece  dok je majka prošla bez ozljeda. 

Inspektori sigurnosti plovidbe su na mjestu sudara obavili procjenu, utvrđeno je da nema onečišćenja mora.


RANIJE:
Na južnom prilazu Splitskim vratima, morskom prolazu između Brača i Šolte, danas oko podne dogodio se sudar jedrilice i motorne brodice za prijevoz putnika, u kojem su četiri osobe ozlijeđene.

Oba plovila su pod hrvatskom zastavom. Prema riječima Željka Kuštere, lučkog kapetana iz Splita, sudar se, iz još neutvrđenih okolnosti, dogodio oko dvije i pol milje južno od Splitskih vrata, gdje je inače intenzivan morski promet.

- Javili su nam da je riječ o dvije ozlijeđene osobe, no kada je brod Lučke kapetanije stigao na lice mjesta, ukrcao je četiri ozlijeđene osobe, sve s jedrilice, koje je prevezao u Milnu, gdje ih je u 13 sati dočekala hitna pomoć.

Liječnica iz Milne je, uvidom u ozlijede, zatražila da se putnici dodatno pregledaju u Kliničkom bolničkom centru Split, te su tamo i odvezeni brodom u njezinoj pratnji - kazao nam je kapetan Kuštera.

Na mjesto sudara stigli su i inspektori sigurnosti plovidbe, a srećom nema onečišćenja mora. Svakako, provest će se inspekcija kako to obično i biva kada su u pitanju pomorske nesreće.

Ako se eventualno utvrde teže ozlijede kod putnika, u slučaj će se uključiti i Općinsko državno odvjetništvo.

- Vrlo je gust promet na moru. Provodimo nadzor, ali toliko je plovila u pogonu - naglasio je lučki kapetan.

Splitska Postaja Pomorske policije izvjestila je kako je samo u sedam dana sankcionirala ukupno 21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 04:18