StoryEditor
Otocipoboljšani uvjeti

Sunčani Hvar već traži sezonce za sljedeću godinu: jamče plaću od 6500 kuna u srcu sezone, a zaposlit će čak 500 osoba

Piše Jozo Vrdoljak/JL
2. prosinca 2021. - 17:55

Sunčani Hvar je već krenuo sa selekcijom i zapošljavanjem za sljedeću sezonu. Ukupno će zaposliti 500 sezonaca za rad na pozicijama konobara, recepcionara, kuhara, pomoćnog kuhara, barmena i sobarica, piše Jutarnji list. 

Ove godine Sunčani Hvar prima 20 radnika u stalni radni odnos. Uz niz raznih pogodnosti jamči svakom zaposleniku minimalnu plaću od 5.500 kuna neto, a za vrijeme visoke sezone čak 6.500 kuna neto. Posljednjih godina, Sunčani Hvar intenzivno ulaže u podizanje standarda života radnika. Posebna pažnja je usmjerena na kvalitetu smještajnih jedinica te zajedničkih prostorija. Zaposlenicima je osiguran smještaj u dvokrevetnim sobama na atraktivnim lokacijama uz more, besplatan Wi-Fi, topli obroci te razni programi edukacije i usavršavanja uz stimulativne mjesečne nagrade, isplatu božićnica i regresa.

image
Vojko Bašić/Cropix

Direktorica ljudskih resursa Sunčanog Hvara Blaženka Tomičić pojašnjava da strategija razvoja ljudskih potencijala proizlazi iz fokusa kompanije na održivi dugoročni razvoj, te se kontinuirano ulaže u ljudske resurse unaprjeđivanjem uvjeta te osiguravanjem stabilnosti sezonskim radnicima kroz ugovore za stalne sezonske poslove, te otvaranjem mogućnosti stalnog zaposlenja i izgradnje karijere.

„Sunčani Hvar svoje uspjehe temelji na visoko motiviranim i produktivnim ljudskim potencijalima. Svake godine radimo na tome da poboljšamo materijalne uvjete, osiguramo sve bolji smještaj i prehranu te financijsku stabilnost za naše sezonske radnike. U principu se velika većina sezonaca vraća, prepoznajući Sunčani Hvar kao poželjnog poslodavca. S druge strane mogućnost napredovanja i stalnog zaposlenja iznimno su motivirajući faktor za one pojedince koji karijeru žele razvijati u turizmu“, istaknula je Blaženka Tomičić.

image
Joško Šupić/Cropix

Svake godine razvijaju se novi programi i planovi što se tiče regrutacije sezonskih radnika. Tako je i Kampanja Preporuči prijatelja, pokrenuta prije nekoliko godina prepoznata od strane zaposlenika koji kroz istu aktivno sudjeluju u procesu selekcije, a svima nudi novčanu stimulaciju za svakog preporučenog radnika.

item - id = 1147993
related id = 0 -> 1159796
related id = 1 -> 1159597
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 20:42