StoryEditorOCM
OtociObiteljsko stablo

Sućurajski načelnik obiteljski se bori protiv ‘bijele kuge‘ na škoju: proteklog vikenda Ivan Slavić i supruga Žana krstili su peto dijete

9. ožujka 2021. - 13:50

Načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić i njegova supruga Žana, djevojački Mušić, krstili su peto dijete, malog Ivana, koji je ime dobio po svojem pradjedu.

Cijela obitelj dodatno je ponosna, jer žive na dijelu otoka Hvara što ga je posljednjih desetljeća "pojela" bijela kuga, a roditelji svojim primjerom svjedoče da se i to može rješavati. Obred je obavljen u župnoj crkvi sv. Jurja, a krstitelj je bio sućurajski župnik fra Stipo Marčinković, koji je krstio i ostalo četvero njihove djece: Marijetu, Juliju, Dinka i Franu.

Svećenik je tom prigodom pročitao ulomak iz Evanđelja po Luki u kojem piše da se "svako stablo po svome plodu poznaje" i da "nema dobra stabla koje bi rađalo nevaljalim plodom, niti stabla nevaljala koje bi rađalo dobrim plodom". Fra Stipo je izrazio zadovoljstvo što prvih troje djece Slavićevih već ministriraju na nedjeljnim i blagdanskim misama i pjevaju u dječjem zboru.

S druge strane, njihovo obiteljsko stablo je veliko i s dubokim vjerničkim korijenom. Žana i Ivan su praktični vjernici koji nedjeljom i blagdanima s djecom dolaze na misna slavlja, a majka pjeva u malom župnom zboru.

Župnik je napomenuo da je otac krštenika rođen u Sućurju 1984. godine od oca Dinka i majke Marije, a vjenčan je 2008. godine u Lumbardi na Korčuli, rodnom mjestu svoje supruge, vršnjakinje rođene u obitelji Emila i Franice.

Krštenje je zbog epidemioloških mjera obavljeno i proslavljeno u najužem krugu, a kumovi malom Ivanu bili su Lucija Marević iz Splita i Jozo Kaštelan iz Omiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 09:02