StoryEditorOCM
OtociHOROR NA ŠKOJU

Stravični prizor na Braču: potrovano je šest mačaka, mještani zvali policiju, bolje bi bilo da nisu

Piše Tanja Šimundić Bendić
17. lipnja 2023. - 22:23

I koliko god se lamentiralo o postrožavanju kazni za zlostavljače životinja novi slučajevi samo nadolaze, a jednom takvom upravo svjedočimo u Povljima na otoku Braču u kojem je otrovom u petak usmrćeno, kako se za sada broji, šest vlasničkih i mještanskih mačaka.

Brojne žitelje Povalja ova je vijest uznemirila, promptno su počeli alarmirati na oprez, tvrde kako je otrov postavljen po cijelom mjestu, na frekventnim lokacijama na kojima se bilježi veća cirkulacija ljudi, osobito djece.

Upravo zato i po društvenim mrežama dijele obavijest o trovaču iz Povalja, strahujući za živote svojih kućnih ljubimaca, još više za zdravlje svojih najmlađih. A također i za lošu sliku o naoko mirnom mjestu omiljenom turistima, koje iza te mirnoće krije mučne, neki bi rekli i bolesne umove.

Suočeni s lešinama uginulih mačaka po ulicama promptno su se obratili djelatnicima supetarske policije. Neslužbeno saznajemo kako ih je obavljeni policijski očevid prilično obeshrabrio. Razlog je, čuje se po mjestu, izjava supetarskih redarstvenika kako po ovom pitanju, citiramo mještane ‘ne mogu napraviti ništa‘.

Ne čudi nas takva indolencija bračkih policajaca jer se nevoljko prisjećamo višestrukih slučajeva premlaćivanja, svirepog iživljavanja nad mačkama, mlaćenja do smrti lopatama i bacanja otrova po ulicama Povljima obližnjeg bračkog mjesta Sumartin. O tome je Slobodna Dalmacije i prije pisala.

Tada smo sa sumartinskih kala sakupili izjave uznemirenih i ogorčenih mještana. Ali i od njih čuli kako su supetarski policajci nakon brzopoteznog očevida, problem rezimirali istim riječima ‘kako tu ništa napraviti ne mogu‘.

Zanimljivo je da su se nakon upita Slobodne Dalmacije poslanog njihovoj centrali, nadležnoj Policijskoj upravi u Splitu, brzopotezno vratili u Sumartin i malo ozbiljnije napravili drugi po redu očevid.

I dok bračka policija lamentira o svojoj nemoći, žitelji Povalja broje lešine, razmišljajući koliko ih će još naći narednih dana. I što će se dogoditi ukoliko neko dijete nesretnim slučajem dođe s otrovom u kontakt? I nas to jako zanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:37