StoryEditorOCM
OtociZABORAVIO NOVČANIK

Skandal u srcu Dalmacije, HDZ-ov župan nije platio vezivanje svog broda kod poznatog restorana: ‘Nisam imao novca...‘

Piše Ivica Nevešćanin
13. rujna 2023. - 09:36
Fotografija županova broda ‘Sika‘, privezanog uz rivu kojom upravlja vjerojatni budući županijski koncesionar, a koju je poslao vijećnik Marko Pupić BakračZadarski.hr

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih) nastavlja svoj ”rat” sa zadarskim županom Božidarom Longinom (HDZ) koji je protiv njega već pokrenuo nekoliko kaznenih tužbi za klevetu i parnica za naknadu štete. 

Medijima i državnim istražiteljima - od policije i DORH-a do USKOK-a - Pupić Bakrač je poslao novu "prijavu" protiv regionalnog čelnika. Ovaj put Longin se našao na vijećnikovu nišanu zbog broda ”Sika” s kojim je boravio na otoku Istu u društvu članova svoje obitelji.

Pupić Bakrač u dopisu tvrdi da župan nije platio privezivanje broda. Naprotiv, tvrdi da mu je izdani račun storniran, a sve se to, kako navodi, događa u kontekstu odabira novog koncesionara za sidrište na Istu, Tonija Broka, u čijem su restoranu Longinovi ručali, navodno na trošak vlasnika.

Pitanja o tom događaju uputili smo Longinu. 

- Riječ je o običnom nesporazumu i još jednom neuspješnom spinu "poštenjačine" Marka Pupića Bakrača – odgovara župan i objašnjava:

- Naime, prilikom naplate veza uz sebe nisam imao dovoljno novca, jer je novčanik bio kod supruge koja je već otišla iz broda pa sam djelatnika Županijske lučke uprave zamolio da račun platim kasnije, ali nisam znao da će ga on stornirati. Naravno da ne namjeravam ostati dužan Županijskoj lučkoj upravi i da ću platiti taj račun.

Brod ”Sika” je u vlasništvu mojeg sina, što je uostalom i javno dostupan podatak. Na Ist sam došao sa suprugom i kćeri na poziv prijatelja Davora Segarića i njegove supruge Maje. Večerali smo u tamošnjem restoranu i ja sam platio račun.

Ravnatelj lučke ustanove Davor Škibola također je dobio na svoj mail prijavu županijskog vijećnika te je od lučkog nadzornika zatražio pisano izvješće na okolnosti storniranog računa za broda ”Sika”.

- Dok izvješće ne dobijem nema komentara. Pristojbe su oslobođeni brodovi javne službe kao što su vatrogasci, policija, hitna pomoć i slični, a svi ostali moraju platiti vez – objasnio je Škibola.

Što se tiče koncesije za sidrišta na Istu, Županijska skupština je u lipnju donijela odluku da se koncesija dodjeljuje zajednici ponuditelja koju čine tvrtki "Gistum" i Poljoprivredna zadruga "Ist". Vlasnik "Gistuma" je Sylvia Brok, supruga Tonija Broka.

Na odluku regionalnog parlamenta žalbu je podnijela tvrtka koja je sudjelovala na natječaju. Njihova žalba se rješava u Ministarstvu mora, tako da Županija još uvijek nije potpisala ugovor s novim koncesionarom.

Hoće li ovi odgovori zadovoljiti oporbenog vijećnika, vidjet ćemo, kao i reakciju istražitelja koji su po zakonu dužni provjeriti svaku zaprimljenu prijavu kao što je i ova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:25