StoryEditorOCM
OtociSUNCE NA ŠKOJU

Sezoni (još) nije kraj, a poznata dalmatinska turistička tvrtka već planira velika ulaganja uoči novog ljeta: imaju ‘injekciju‘ od 130 milijuna kn i oživljavaju legendarni hotel

Piše Mirko Crnčević
2. studenog 2022. - 07:30

Nakon izlaska hotelske tvrtke "Helios Faros" iz stečaja u uskoj suradnji s kompanijom "Valamar Riviera", a unatoč nedaćama prouzrokovanim pandemijom, u Starom Gradu pokrenut je investicijski ciklus koji je u 2020. godini iznosio 35 milijuna kuna i rezultirao obnavljanjem bivšeg hotela "Lavanda" – sada "Places Hvar".

Ulaganja su nastavljena i tijekom prošle godine, pa je tako nastavljena obnova spomenutog hotela (njegovih depandansi i vanjskog bazena), obnova Gradskog restorana u centru Staroga Grada, interijera hotela "Arkada" i njegovog bazenskog bara, sve u ukupnom iznosu od 56 milijuna kuna, a taj trend se nastavlja i dalje.

image
‘Helios Faros‘

- U travnju ove godine slijedom dobrih poslovnih rezultata i želje za daljnjim investicijama povećan je temeljni kapital tvrtke u iznosu od 130 milijuna kuna uplatama većinskih dioničara, mirovinskih fondova kojima upravlja PBZ-Croatia osiguranje i uplatom "Valamara Rivijere".

Zahvaljujući prikupljenom novcu, realizirani su: projekt novog "Amicor Green Resorta", prvog eko resorta u Hrvatskoj s certifikatom njemačkog Instituta za zelenu gradnju i izgradnja aquaparka, uređenje i rekonstrukcija dotrajalih sportskih terena, obnova jedinica za smještaj osoblja u kampu "Jurjevac" i kompletna renovacija postojeće infrastrukture u sklopu cijelog turističkog naselja "Helios" – navodi Marin Knezović, direktor Sektora pravnih i kadrovskih poslova u starogradskoj hotelskoj tvrtki.

image
‘Helios Faros‘

Budući da su dionice tvrtke uvrštene na Zagrebačku burzu slijedom povećanja temeljnog kapitala društvo je sastavilo i objavilo prospekt uvrštenja dionica. Prospekt služi potencijalnim ulagateljima u dionice da bi se jasno, precizno i opširno mogli informirati o poslovanju društva i karakteristikama dionica.

Prospekt EU-a za oporavak je posebna vrsta dokumenta čije izdanje je moguće do kraja godine, a služi sekundarnom izdanju dionica osobito kod tvrtki čije poslovanje je bilo pod značajnim negativnim utjecajem pandemije. Prospekt je svojim sadržajem kraći i jednostavniji za izradu, fokusiran na bitne aspekte poslovanja i utjecaj pandemije, a "Helios Faros"  je za sada jedini izdavatelj na hrvatskom tržištu kapitala koje se odlučilo za takav istup i u tom pogledu je dobio odobrenje HANFA-e.

image
‘Helios Faros‘

- Prema tome, tvrtka nastavlja investicijski ciklus i priprema se za nove projekte. Na vrhuncu sezone zapošljavali smo više od 270 radnika, od kojih je dobar dio otočana, a u srpnju prošle godine sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, postignut je sporazum i potpisan novi Kolektivni ugovor – dodaje Knezović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 13:11