StoryEditor
Otociradni dan je isti

Prvi čovjek Šolte: Laptop je zbog posla non-stop uključen, ali sam svako popodne obavezno u vrtu

17. travnja 2020. - 09:53
Nikola Cecić-Karuzić u 'kućnom uredu'Privatni album

Više od mjesec dana životni ritam diktira nam koronavirus, pa je puno promjena i na otoku Šolti, premda su kao otok više izolirani nego svi mi. A što se to promijenilo na “škoju” nadomak Splita, upitali smo prvog čovjeka Šolte, načelnika Nikolu Cecića-Karuzića:

- Radni dan je isti – općinski ured radi uobičajenim ritmom, osim što više nema stranaka, sav posao obavljamo e-mailom, telefonom, poštom. I radimo tako da je samo jedan uposlenik u jednoj prostoriji. Pazimo na distancu. Nakon posla u uredu pravac kuća, ali laptop je non-stop uključen. Pred nama je rebalans proračuna, gledamo što skinut, što stavit, kako namaknut sredstva kada većina ne posluje. Ne možeš planirati prihode kada nitko od nas ne zna do kada će sve ovo trajati, a treba paralelno s manjkom uplata u općinsku blagajnu pomoći ljudima. Nećemo naplatiti najam općinskih prostora, ni uslugu vrtića, smanjit ćemo cijenu odvoza smeća,... Trudimo se – opisuje nam Cecić-Karuzić vrijeme koje živimo pod strogim pravilima, a srećom na otoku nema zaraženih.

image
Nikola Cecić-Karuzić sam u vrtu, držanje distance
Privatni album

U samoizolaciji je bilo 24 Šoltana, svi su proveli izolirani zadano vrijeme i nitko nije pozitivan.

Naš sugovornik potom otkriva kako ono malo slobodnog vremena sada provodi u vrtu.

- Budući da nema aktivnosti u Kulturno-umjetničkom društvu Šolta, čiji smo članovi i supruga i ja, sada popodne barem sat vremena budem u vrtu. Sam, naravno, nema okupljanja. I ponosim se svojom salatom, bobom, blitvom, bižima,... Zeleni se sve!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 17:21