StoryEditor
Otociiznenada preminula

Prof. Slavica Pavišić u svom je radu s učenicima ostavila prepoznatljiv biljeg

Piše Ivica Radić
10. ožujka 2020. - 13:34
Slavica PavišićJadran Bašić

Na mjesnom groblju u Nerežišćima na Braču u utorak poslijepodne je pokopana prof. Slavica Pavišić, ravnateljica Srednje škole “Brač” u Supetru, koja je iznenada preminula u 45. godini života.

Na posljednji počinak ispratili su je brojni učenici, nastavnici i profesori te žitelji Brača.

“Zajednica i obitelj izgubili su jednu mladu, vrijednu osobu. Hvala ti na tvom doprinosu u radu za bolji Supetar i Brač”, stoji u poruci sućuti Grada Supetra.

Izraze sućuti uputila je i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, koja je nedavno posjetila tu najveću bračku srednju školu i susrela se s učenicima i nastavnicima u sklopu projekta “Škola ambasador Europskog parlamenta” te u nazočnosti ravnateljica prof. Pavišić devetorici aktivnih učenika uručila Povelje Škole ambasadora.

Naš list je u subotnjem broju objavio reportažu o učenicima i njihovim nastavnicima koji su uključeni u projekt “Škole ambasador Europskog parlamenta”, čemu se preminula ravnateljica Pavišić izuzetno radovala.

U Srednjoj školi je bila otvorena i knjiga sućuti.

Slavica Pavišić bila je ravnateljica te bračke obrazovne ustanove od 1. rujna 2018. godine. Školski odbor Srednje škole Brač imenovao ju je za ravnateljicu nakon 19 godina njezina pedagoškog rada.

Radila je u nekoliko škola na Braču na radnom mjestu učitelja i nastavnika fizike. Bila je tako zaposlenik Srednje škole “Bol” u Bolu, Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirima i Srednje škole “Brač” u Supetru.

Prof. Pavišić završila je studij fizike i politehnike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu.

Kao pedagoški radnik istaknula se u školama u kojima je radila brojnim aktivnostima i sudjelovanjem u različitim projektima. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje nekoliko je puta bila promovirana u viša zvanja.

Prvo je stekla zvanje profesora mentora, a zatim je kao nastavnica fizike u Srednjoj školi “Bol” napredovala u zvanje profesora savjetnika.

U svome radu svuda je ostavila prepoznatljiv biljeg, pa je njezina prerana smrt gubitak i za Srednju školu u Supetru, ali i za odgojno-obrazovni proces na Braču.

#BRAČ#SLAVICA PAVIŠIĆ

Izdvojeno

02. srpanj 2020 10:20