StoryEditorOCM
OtociPOSLJEDNJI POZDRAV

Preminula omiljena gradonačelnica i saborska zastupnica Đurđica Plančić, njezin doprinos društvu bio je golem

Piše Mirko Crnčević
26. siječnja 2023. - 12:00
Đirđica Plančić bila je prva gradonačelnica tog hvarskoga grada izabrana na prvim neposrednim izborima za tu funkciju 31. svibnja 2009. godineMirko Crnčević

Iz Staroga Grada stiže tužna vijest da je nakon duge i teške bolesti preminula Đurđica Plančić (SDP), koja je bila prva gradonačelnica tog hvarskoga grada izabrana na prvim neposrednim izborima za tu funkciju 31. svibnja 2009. godine.

Kasnije je obnašala zastupničku dužnost u sazivu Hrvatskog sabora između 2011. i  2015. godine. Plančić je rođena je 13. prosinca 1956. godine u Dubrovniku. Osnovnu i srednju školu je završila u Hvaru, a diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu 1980. godine.

Od 1981. do 1988. godine radila je u Općini Hvar, najprije kao referentica, a zatim kao direktorica Općinskog zavoda za planiranje. Od 1988. godine zaposlena je u "Hotelima Helios" (danas "Helios Faros"), da bi nakon toga počela političku karijeru.

Što se tiče mandata na Markovu trgu, u Sabor je ušla kao zamjenica izabranog zastupnika Branka Grčića (SDP), koji je u Vladi premijera Zorana Milanovića bio potpredsjednik i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a kao saborska zastupnica bila je članica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, Odbora za poljoprivredu i Povjerenstva za prostorno uređenje i graditeljstvo te zamjenica člana Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Za uglednom građankom koja je dala golem doprinos društvenom i političkom životu Staroga Grada, pa i šire društvene zajednice, svojedobno doživjela obiteljsku tragediju, a u posljednje vrijeme borila se protiv neumoljive bolesti, tuguju kćerka Zorana, suprug Mladen i ostala rodbina te brojni SDP-ovci, prijatelji i sugrađani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 20:58