StoryEditorOCM
OtociSVE U SMJENI

Poznata bračka tvrtka traži čelnika za nikad luđe radno vrijeme, tu namjeru su i oglasili, pa tko ispunjava uvjete...

Piše Gordan Zubčić
31. ožujka 2023. - 15:14

Vijest da Poljoprivredna zadruga "Postira" traži upravitelja na petogodišnji mandat, ni po čemu ne bi bila neuobičajena da neki ponuđeni uvjeti nisu specifični, da ne kažemo kontradiktorni.

Od kandidata za čelnu dužnost u zadruzi, po mnogočemu najpoznatijoj takvoj bračkoj organizaciji u javnosti izvan samo otoka, traži se hrvatsko državljanstvo, viša školska/viša stručna sprema ekonomskog i(li) agronomskog smjera, te dvije godine na upravljačkim poslovima ili istovjetno radno iskustvo u dvjema spomenutim strukama.

No, budućoj upraviteljici ili upravitelju PZ-a "Postira" nudi se "puno radno vrijeme", ali i "način rada". E, tu se krije "kvaka" kakva se rijetko viša u sličnim natječajima.

Dakle, čelnik poznate postirske organizacije trebao bi raditi (samo) u "smjeni - prijepodne". Kako li će do kraja pojedinog mjeseca uspjeti dohvatiti puno radno vrijeme koje prosječno traje 40 sati tjedno, a pri čemu bi radio samo "smjenu - prijepodne"?

Ili će posao početi u 4 sata ujutro da bi ga zaključio do prvog zvuka podnevnog zvona, što se u PZ-u može očekivati samo u doba prerade maslina, ili će upravitelj(ica) "zagrebati" i u poslijepodnevne minute i sate. Kako bilo, puno radno vrijeme i prijepodnevna smjena ne idu baš ruku pod ruku, osim ako Bračani nisu željeli i tu ušparati koji euro.

Prijave su otvorene do 18. travnja, pa svi koji vole puno radno vrijeme (samo) u prijepodnevnoj smjeni, neka se slobodno prijave za posao u PZ-u "Postira".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 02:40