StoryEditorOCM
Otocigromin dolac

Požar na Hvaru, gore maslinici, borova šuma i makija. Na terenu su sva tri otočka DVD-a, vatrogascima pomagali kanader i airtractor: ‘Nema panike, držimo vatru pod kontrolom‘

Piše Hina
11. studenog 2022. - 15:11

Požar koji je u petak nakon podneva buknuo u mjestu Gromin Dolac na Hvaru i u kojemu na oko osam hektara gore maslinici, borova šuma i makija još nije ugašen, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

Kako je za Hinu rekao zapovjednik DVD Jelsa Roman Radonić, na terenu su sva tri otočka DVD- a, Starigrad, Jelsa i Hvar sa 16 vatrogasaca i šest vozila. Vatra je buknula u maslinicima da bi se potom proširila u brdo zahvativši gustu borovu šumu i makiju.

U pomoć vatrogascima na terenu oko 13 sati su pristigli kanader i air tractor koji su se s vatrenom stihijom borili sat vremena nakon čega su odletjeli dalje.

"Nema nikakve, panike jer vatru držimo pod kontrolom. Otprilike zahvaćeno je oko osam hektara šume i makije. Nadamo se da ćemo požarište sanirati do večeri nakon čega ćemo proglasiti gašenje. Ovim požarom ljudi i objekti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi", rekao je zapovjednik Radonić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. studeni 2022 15:18