StoryEditor
Otocigori u podstražju

Ponovno se aktivirao požar na Visu, vatrogasci ga stavili pod nadzor. Vitaljić: Dobro se nosimo sa situacijom, otkazali smo i pomoć iz zraka

11. rujna 2020. - 16:56
Zvonimir Barišin/Ilustracija/Cropix

Požar koji je sinoć buknuo na Visu i zaprijetio kućama u naselju Podstražje na jugoistočnom dijelu otoka, opet se aktivirao danas oko 15 sati, no vatrogasci su ga, kako nam je potvrdio zapovjednik DVD-a Vis Edo Vitaljić, okružili i stavili pod kontrolu.

Prema riječima Vitaljića, požar gasi oko 30 viških vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila, a pomoć koja im je trebala stići iz Komiže i zraka, odnosno kanadera, otkazana je jer su Višani vatru sami stavili pod nadzor.

- Požar s kojim smo se jučer borili danas se opet aktivirao i dobro se nosimo sa cijelom situacijom. Požar smo okružili, stavljamo ga pod kontrolu, a otkazali smo pomoć snaga iz zraka i iz Komiže.

Izgorilo je oko 10 hektara raslinja i šume, vatra je jučer opasno prijetila kućama, no uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju - kazao nam je Vitaljić napominjući kako vatrogasne snage do daljnjega ostaju dežurati na opožarenom području.

Podsjetimo, jučer su vatrenu buktinju gasila 54 vatrogasca sa 11 vozila. Vatrogasci su dežurali cijelu noć no vjetar je opet aktivirao vatru s kojom su se vatrogasci uspjeli izboriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 19:23