StoryEditorOCM
OtociMAJKE TI

Ovo ćete vidjeti samo u Dalmaciji - čovjek se htio okupati na Zlatnom Ratu i ‘nasukao‘ privatni katamaran na plažu!

Piše DALMACIJA SD
19. lipnja 2023. - 15:10

Prije nekoliko dana u jednom se društvu na Braču - u kojemu, usput rečeno, nije bilo Bračana, sve Splićani i Zagrepčani koje vezuje činjenica da na tom otoku imaju kuće za odmor - raspravljalo o tome koje su bračke plaže najljepše.

U konkurenciji su bile sve, i uređene i neuređene, i divlje, i skrivene, poznate i nepoznate. Nabrajaju se tako i Martinica, i Murvica, i supetarske plaže... A jedna djevojka, sve čekajući, upita: a Zlatni rat? Nitko ne spominje Zlatni rat? Pa zar to nije jedna od najljepših plaža na svijetu?

image

F B

Nakon kratkog muka i međusobnog pogledavanja, iskusna "Bračanka" koja već više od dvadeset godina ima kuću blizu Pučišća kaže djevojci: Eh, Zlatni rat... Čudno je to. Nema sumnje da je to jedna od najljepših plaža na svijetu - ali samo izdaleka. Pogledaš ga od gore i oduzme ti dah. Spustiš se do njega i samo se iznerviraš.

Nema hlada, stalno puše, svi se turisti žele tamo kupati, do njega doći autom, pješice, doplivati, doploviti, doskijati, iznad njega paraglajdati... Poznajem Boljane koji se ne kupaju na Zlatnom ratu, odu na neku drugu plažu. Dolaze čak i ovamo, preko cijelog otoka, na plaže sa sjeverne strane. Tako da... nije Zlatni rat tako zlatan kako se čini.

A gledajući ovu fotografiju na kojoj se vidi kako se u zlatnoratskom plićaku brčka jahta-katamaran, lako je povjerovati takvoj ocjeni ‘najljepše plaže na Braču‘..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:56