StoryEditorOCM
OtociOSTALI U LUKAMA

Olujno jugo stvara velike probleme duž Dalmacije: otkazan niz trajektnih i katamaranskih linija, neke već i za sutra

Piše Dalmacija SD
23. veljače 2024. - 08:17

Zbog olujnog juga koje puše duž Dalmacije u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Kako doznajemo, na splitskom je području već obustavljena prodaja karata za poslijepodnevna isplovljavanja "Jadrolinijinih" dvotrupaca iz Splita prema Veloj Luci i Lastovu, prema Bolu i Jelsi, te u smjeru Visa.

Za konačnu odluku o partencama čeka se vremenska prognoza u 13 sati, ali budući da meteorolozi već najavljuju jačanje juga i valovitosti mora, vrlo je izgledno da će spomenute tri pruge biti i službeno otkazane.

Već od ranog jutra, od 4.45 sati, otkazana je brodska linija od Vodica, preko Prvića i Zlatina, do Šibenika, a u prekidu je i trajektna relacija iz Dubrovnika prema Koločepu, Lopudu i Šipanu.

Na zadarskom plovnom području niz je otkazanih isplovljavanja "Jadrolinijine" flote, kako iz zadarske Gaženice prema Istu, Olibu, Silbi, Premudi i Lošinju, tako i prema otoku Ižu. Već je otkazana i poslijepodnevna partenca katamarana iz Zadra prema Molatu i Istu, dok su "samo" u prekidu brodska pruga iz Zadra do Preka i brzobrodske iz Zadra put Iža i Rave, te prema Rivnju, Sestrunju, Zverincu i Molatu.

Očekivani nepovoljni vremenski uvjeti na moru uzrokovali su i otkazivanje prvih jutarnjih subotnjih partenci dvotrupaca s otoka Ista, Molata, Dugog otoka, Zverinca, Sestrunja i Rivnja prema Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:35