StoryEditor
Otocido kraja 2023.

Odlična vijest za otočane: radiologinja Doma zdravlja ne odlazi u mirovinu, pristala je na nastavak rada

Piše Dalmacija SD
17. svibnja 2022. - 12:34

Unatoč teškoćama kojima je izložena zdravstvo na otoku, iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije za otočane stižu odlične vijesti.

Kako je za BRAČ danas potvrdio ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa, liječnica dr. Marija Matulić, specijalist radiologije, pristala je na nastavak rada u radiološkoj ambulanti u sklopu Doma zdravlja Supetar, unatoč tome što ove godine ostvaruje pravo na odlazak u mirovinu.

- Dr. Matulić načelno je pristala da produži raditi do kraja 2023. godine što će se papirnato regulirati na jesen ove godine, rekao je za dr. Rađa za BRAČ danas.

Pojasnio je da bi sljedeće godine dio specijalizanata županijskoga Doma zdravlja trebao završiti specijalizaciju i položiti specijalistički ispit. Prema riječima dr. Rađe, na specijalizaciji iz radiologije trenutno je sedam specijalizanata.

Dr. Rađa osvrnuo se na i status dr. Milana Šlendera, specijaliste medicine rada, koji je također trebao u mirovinu, potvrdivši kako je s tim liječnikom produžen ugovor do kraja ove godine.

- Ako bude potrebno ugovor će se produžiti i sljedeću godinu. Nakon odlaska dr. Šlendera s obzirom na malen obim posla, dr. Carić s Hvara dolazit će pola radnoga vremena na Brač, poručio je dr. Rađa.

Odjel radiološke dijagnostike u Supetru srijedom, četvrtkom i petkom radi ujutro, i to od 8.00 do 13.00 sati, a u popodnevnoj smjeni ponedjeljkom i utorkom od 13.30 do 18.30 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 23:41