StoryEditorOCM
OtociBAGERI U BOROVINI

Nova devastacija obale nadomak Splita u predvečerje produženog vikenda, pogledajte kako se ‘uređuje‘ popularna plaža

Piše Sandra Barčot
21. lipnja 2023. - 19:03

Za mnogw produženi vikend, prvi dan ljeta, inspekcija nigdje na vidiku i eto idealnih uvjeta za nasipanje plaže, ali i obavljanje građevinskih radova premda je zabrana na snazi od 15. lipnja.

Mjesto radnje je Kava, poodavno zapušteni tupinolom kod Slatina na otoku Čiovu, a vrijeme je u po‘ bijelog dana. Iznad kupališta mehanizacija "odrađuje" svoje, čisti se parcela, strojevi buče i izazivaju negodavanje i domaćih i stranih gostiju.

Usporedno s tim se velike gromade kamenja nasipaju na plažu, iako neki to opravdavaju dohranom plaže, no građanin koji nam je poslao slike sa terena sumnja u takav scenarij.

- Nema plana dohrane plaže, uostalom ovakvim materijalom se ne uređuje kupalište koje je trebalo odavno biti spremno za kupače, za ljetnu sezonu - kazuje naš čitatelj.

Koliko je u pravu ili možda ne, pogledajte fotografije, a sve je naravno proslijeđeno i odgovornim institucijama putem aplikacije "Pomorsko je dobro" koju uspješno razvija Županijska splitsko-dalmatinska, pa ćemo ptičekati i nadati se njihovoj brzoj intervenciji i zaštiti našeg blaga, naše obale.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:18