StoryEditorOCM
OtociBIJELA JELSA

Nezapamćeno nevrijeme poharalo Hvar, ulice izgledaju kao pod snijegom, a vatrogasci imaju pune ruke posla. Pogledajte nesvakidašnje kadrove iz mjesta koje je zatrpala tuča

Piše Mirko Crnčević
7. prosinca 2022. - 13:28

Središnji dio otoka Hvara tijekom prijepodneva zahvatilo je veliko nevrijeme.

Padala je jaka kiša pracena tučom, tako da su se niz strme uličice slijevale rijeke vode, a na ravnim dijelovima je ostao gusti ledeni prekrivač, ponegdje viši i od 20 centimetara. 

Sva je sreća da je "krupa" bila nešto sitnija pa nisu nastale materijalne štete na objektima i vozilima, ali je voda prodrla u dio prizemnih prostorija.

Vatrogasci su imali pune ruke posla, a na nasoj fotografiji Ivica Makjanić i Luka Belić, pripadnici DVD-a "Jelsa", snimljeni su ispred renesansno-barokne crkve sv. Ivana u središtu Jelse iz koje su ispumpavali vodu, upravo kao i iz muzejske dvorane te okolnih kuća. 

Nevrijeme nažalost ne posustaje, jer i dalje povremeno pada kiša uz snažnu grmljavinu. Otočani se stoga preporučuju sv. Mikuli, zaštitniku pomoraca i ribara, da im podari bolje vrijeme, no meteroloska prognoza za predstojeće dane baš i nije obećavajuća.

image
Facebook/Jelsa gradic nasrid Hvara
image
Paulo Bunčuga
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 16:23