StoryEditorOCM
OtociKAZNENA PRIJAVA

Narkoman-veteran iz Hvara odbio testiranje na droge, pa mu u kući pronašli narkotike, ali i gljive ‘ludare‘, evo priče

Piše Dalmacija SD
6. veljače 2023. - 12:22

Makarskski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom kojeg su u četvrtak, 2. veljače, oko 21.30 sati zaustavili u Makarskoj.

S obzirom na postojanje sumnje da muškarac upravlja vozilom pod utjecajem opijata, policajci su zatražili da se testira i da pristane na vađenje krvi, ali je odbio obaviti testiranja na drogu. Nakon što je upitan je li posjeduje drogu, muškarac je policijskim službenicima iz vozila predao 45,6 grama amfetamina i 2,4 grama marihuane.

- Uhićen je i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. U sklopu kriminalističkog istraživanja službenici Policijske postaje Hvar obavili su pretragu muškarčeva doma i pronašli 160 grama amfetamina, 150 grama marihuane, te manju količinu halucinogenih gljiva i tableta ecstasyja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario i obilježja prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega je prekršajno sankcioniran - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 18:33