StoryEditorOCM
OtociBAGERI U DUGOJ

Nadomak Splita ponovno počelo rušenje niza ilegalnih kuća, na meti su bespravni objekti u susjedstvu poznatog liječnika

Piše Silvana Uzinić
21. studenog 2023. - 11:16

Ni jaka kiša danas nije zaustavila bagere pulske tvrtke "TGT-Adriatik", angažirane od strane Državnog inspektorata RH, da počnu rušiti još jedan bespravno izgrađeni objekt na otoku Čiovu, u uvali Duga u Okrugu Gornjem.

Riječ o nedovršenoj dvokatnici u vlasništvu hrvatskog državljanina. Policija je ogradila prilaz kući s koje su radnici skidali stolariju, među ostalim, i prozorske okvire. Radnici i strojevi spomenute istarske kompanije, podsjetimo, rušili su i ilegalni kompleks i pristupnu cestu koje je poduzetnik Stipe Latković podigao na Vruji, na pola puta između Omiša i Makarske.

Riječ je o trećoj po redu od 32 kuće koje su izgrađene nelegalno na ovom dijelu Čiova. Posjetimo, najprije je srušena kuća švedškog državljanina, zatim je u njegovu susjedstvu vlasnik sam porušio bespravni dio, a zatim je sam svoje nedovršeno zdanje krenuo rušiti i poznati investitor Ivan Rajković, vlasnik Poliklinike "Medikol" koja ima svoje zdravstvene objekte širom Hrvatske, pa i u krugu KBC-a na splitskim Križinama.

image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:51