StoryEditor
Otocivatrena nedjelja

Na Čiovu izbio novi požar, gorjelo je kod crkve u Okrugu Gornjem. Zbog jakog vjetra na požarištima će tijekom noći dežurati oko stotinu vatrogasaca

Piše PSD, Tanja Giovanelli, Lenka Gospodnetić, Jakov Žarko
13. rujna 2020. - 19:10
Nikola Vilić/Cropix

19:10 - Kako nam je izjavio Ivan Kovačević, vršitelj dužnosti glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika, iza 18 sati na Čiovu je izbio novi požar, oko 300 metara od crkve u centru Okruga Gornjeg:

- Na tom drugom požarištu gorjelo je smeće i manji broj maslina, brzo je ugašen. Oba današnaj požara su pod kontrolom. Nije oštećen niti jedan objekt. Zbog pojačanja vjetra na oba požarišta ostat će dežurati ukupno nešto više od stotinu vatrogasaca. Na Čiovo su došle vatrogasne snage od Omiša do Marine - rekao nam je Kovačević.

17:29 - Neslužbeno doznajemo da kanaderi napuštaju požarište te da više nema opasnosti za ljude i imovinu.

Na terenu na lokaciji Pivetova Glavica kod Okruga Gornjeg nalazi se stotinu vatrogasaca.

17:22 - Vatrogasne snage s područja Trogira, Kaštela i Splita odgovorile su s 15 vatrogasnih vozila, te dva kanadera.

Kako doznajemo do Marina Buble, zapovjednika JVP-a Trogir, u trenutku pisanja ovog teksta, unatoč naporima vatrogasaca na terenu i u zraku, požar nije stavljen pod kontrolu.

- Gore uglavnom borovi i nisko raslinje i vatrogasci na zemlji i u zraku daju sve sebe da lokaliziraju požar. Važno je naglasiti da ugroze za ljude i imovinu nema - ističe Bubalo, dodajući kako uzrok požara, kao i ukupnu površinu zahvaćenog terene još nije moguće utvrditi.

PRVA VIJEST

Veliki požar planuo je na otoku Čiovu oko 15.50 sati. Prema neslužbenim informacijama gori gusta borova šuma na južnoj strani otoka, a ugrožene su i kuće.

Neslužbeno se doznaje da su evakuirane dvije kuće. Ozlijeđenih nema.

Na požarištu su DVD-ovi Trogir, Slatine i Okrug.

Rijetki kupači šokirano promatraju dim koji se nadvio nad otok.

U pomoć vatrogascima stigla su i dva kanadera.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. siječanj 2021 11:48