StoryEditor
Otociobjava gradonačelnice

Marković objavila snimku s nadzornih kamera pred vatrogasnim domom: U pravnoj državi nezamislivo je da se pod krinkom noći i kapuljača provaljuje u tuđu imovinu

Piše Dalmacija SD
28. travnja 2022. - 09:39

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković ponovno se oglasila na temu sukoba Grada Supetra s hotelskom kućom 'Svpetrvs hoteli' koji je kulminirao zadnjih dana. Spor se vodi oko vrijedne imovine koju je Duzich prije 15 godina kupio od Republike Hrvatske, međutim gradonačelnica Supetra Ivana Marković tvrdi da su se Svpetrus hoteli u vlasništvu Duzicha uknjižili temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji.

Svašta se u malom mistu govori, Supetar vrije zbog sukoba moćnog poduzetnika i gradske uprave: ‘Znamo tko je kriv. U ovom grubom incidentu drži se kao 13. prase mudro sa strane, ne miša se, samo gleda...‘

Već 15 godina traje bitka za dragocjenu imovinu u Supetru, pravni stručnjak nema dileme tko je u pravu - gradonačelnica ili imućni poduzetnik. Donosimo dokumente u kojima sve piše


Evo što je Marković poručila putem Facebooka, a objavila je i snimku s nadzorne kamere nastale u noći 24. travnja, na kojoj se vidi kako nepoznate osobe pokušavaju ući u prostor starog vatrogasnog doma pred koji su idući dan stigli zaštitari koje je angažirao vlasnik 'Svpetrvs hotela' Marion Duzich.

'Pravna država je ona država koja se kao cjelina temelji na vladavini zakona i prava.

To je država u kojoj svi građani, u slučaju kršenja njihovih prava, imaju pravo na zaštitu istih od strane njenih institucija.

To je država u kojoj njeni građani, u slučaju kršenja njihovih prava, imaju na raspolaganju pravna sredstva obrane od svih drugih subjekata, bez obzira na njihov društveni položaj i moć.

To je država u kojoj se slobode građana ne mogu ograničavati izvan okvira koji su unaprijed zadani zakonima.

To je država u kojoj je nezamislivo da njene institucije ne reagiraju na činjenicu da se nasilno, pod krinkom noći i kapuljača, od nepoznatih i neindetificiranih osoba provaljuje u tuđu imovinu koju u ovom specifičnom slučaju koristi jedna udruga, vatrogasci.

To je država u kojoj se, ako za to postoje osnove, u posjed ulazi pravnim putem, zakonski i sudskim ovršiteljem a ne pod krinkom noći i kapuljača niti dvadesetak koraka od stambenih zgrada, srednje škole i nogometnog igrališta na kojoj treniraju naša djeca', napisala je Marković.

Goste Svpetrvs hotela jutros probudila buka bagera, iz uprave bijesni: Ovo je incident međunarodnih razmjera! Svi će saznati za divljaštvo i neistine gradonačelnice Marković!

Marković objavila da su ‘muškarci u crnom‘ pokušali provaliti u garažu DVD-a Supetar, Duzich uzvraća: Ona je varalica! Zapravo je bijesna jer nije uspjela u još jednoj od svojih podvala

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 04:37