StoryEditorOCM
Otociprestrašno

Kod Šolte je sinoć zvjerski ubijen dupin, fotografije otkrivaju dvije rane. Tko je mogao pucati u nevine životinje?!

Piše Dalmacija SD
11. kolovoza 2023. - 09:11

Iz šoltanskog akvatorija stiže nam zastrašujući video. Čitatelj nam je poslao zapis na kojem se vidi upucan dupin, a pretpostavlja se da su ga upucali ribari koji na taj način tjeraju dupine od mreža i srdela.

Kako svjedoči naš čitatelj, na tom su području jučer lovili ribu pa je pretpostavka da je nesretni dupin stradao upravo od njegovih metaka.

Na fotografijama koje su nam stigle vide se dvije prostrijelne rane, a o detaljima događaja i znaju li uopće što se događa na moru koje je pod njihovom jurisdikcijom pitat ćemo nadležne i prenijeti njihov odgovor.

Primjera neodgovornog ponašanja prema životinjama u moru je bezbroj, a jedan sličan dogodio s baš jučer kod Rovinja o čemu smo i pisali.

Posadu Nautičkog jedra, naime, dočekao je predivan prizor kada su se oko 20 sati pred njima najprije pojavila dva-tri zaigrana dupina, a zatim i cijelo jato. Izbrojali su ih više od deset. Smjesta su, zatim, zaustavili motore, i uživali u njihovoj igri pazeći da ih ne uznemire.

Ipak, nisu svi bili tako obazrivi pa su se u roku od pola sata na lokaciji spočele pojavljivati brodice, cijela flota različitih motornjaka, turističkih brodica, jahti... Neki su se držali na razdaljini, no drugi su krenuli juriti prema njima, a jedan gliser doslovce je pratio čitavo jato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2023 00:52