StoryEditor
OtociNAKON VIDEA DANIJELE DVORNIK

‘Imamo jedan tim Hitne, kad su na terenu, u ambulanti nema nikog! Ljekarne ne žele dežurati, liječnici ni za veću plaću doći u Supetar!‘: gradonačelnica Marković o dramatičnoj situaciji na otoku

4. lipnja 2021. - 11:11
Ivana Marković, gradonačelnica Supetra: Cjelokupno zdravstvo na otoku Braču ogroman problem!Nikša Stipaničev/Cropix

Danijela Dvornik sa svojim unukama boravi na otoku Braču, a u videu koji je objavila na Instagramu objasnila je kako je mlađoj unuci preksinoć bila potrebna liječnička pomoć, pa su završile na Hitnoj u Supetru. 

- Kad smo došli na Hitnu, doktor ju je primio i pregledao uho, grlo, nos... Međutim, to je sve bilo što je mogao učiniti. I to je ono što me najviše frapiralo.

Ne mislim da je doktor nešto loše napravio, dapače, nego uvjeti u Hitnoj su takvi da vam zapravo ne mogu pomoći, barem ne ovdje na Braču - pričala je Danijela u videu, među ostalim istaknuvši kako je sramotno da na otoku nema dežurne ljekarne. 


Za komentar smo zvali Ivanu Marković, gradonačelnicu Supetra, koja se složila kako je cjelokupno zdravstvo na otoku Braču ogroman problem.

- Nama to nije ništa nepoznato. Više puta smo slali dopise vlasnicima ljekarni da se dogovore kako će tko dežurati, posebice ljeti kada je veći broj ljudi na otoku, a nezgodno je i kada se spoje blagdani.

Odgovor je bio da uvijek ima netko dežuran na telefonu, ali to nije rješenje. Više puta smo tražili da se problem riješi i opet ćemo to tražiti - ističe gradonačelnica Marković.

image
Gradonačelnica Ivana Marković: Osam jedinica lokalne samouprave ponudilo je, uz plaću, dodatnih osam tisuća kuna za dva radna mjesta, ni jedan liječnik se nije javio!
Duje Klarić/Cropix


Dodaje kako je mnogo puta u javnosti govorila i upozoravala na probleme zdravstva na Braču. 

- Ljekarne nisu naš jedini problem, one su samo vrh sante leda. Ostali smo bez pedijatra i ginekologa i sada nam samo zamjene dolaze iz Splita.

Kao dugoročno rješenje, osam jedinica lokalne samouprave ponudilo je, uz plaću, dodatnih osam tisuća kuna za ta dva radna mjesta, ali se na natječaj za posao nitko nije javio.

image
'Više puta smo kontaktirali vlasnike ljekarni da se dogovore kako će tko dežurati, odgovor je bio da ima netko dežuran na telefonu, ali to nije rješenje!'
Vojko Bašić/Cropix


Imamo samo jedan tim Hitne i kada je on na intervenciji, u prostoriji nema nikog. Ovo je problem koji ne možemo mi s lokalne razine sami riješiti već treba reagirati i viša razina, pogotovo po pitanju liječnika koji bi trebali doći raditi na otoke - istakla je Marković. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 00:19