StoryEditorOCM
Otocivijest s hvara

Dvije zaposlenice Doma za starije i nemoćne osobe u Starome Gradu pozitivne na koronavirus

2. kolovoza 2020. - 16:03

U nedjelju se otokom Hvarom pronijela vijest da su dvije zaposlenice Doma za starije i nemoćne osobe u Starome Gradu – Farosu pozitivne na koronavirus, jedna je njegovateljica sa škoja, a druga medicinska sestra s područja Brodsko-posavske županije koja je tek trebala započeti s radom kao medicinska sestra u toj ustanovi.

- Točno je, svi oni koji izbivaju duže od pet dana s radnog mjesta obvezni su se testirati da bi ponovno mogli ući u zgradu Doma i nastaviti s poslom za koji su zaduženi. Tako je bilo i 1. kolovoza kada je utvrđeno da su dvije spomenute osobe pozitivne na koronavirus premda su asimptomatične i nemaju nikakvih zdravstvenih poteškoća, što dovoljno govori da su mjere preventive u ovakvim okolnostima zaista nužne.

Naravno, njima je nadležna epidemiologinja naložila obveznu izolaciju od 14 dana, a ono što je najvažnije nisu imale pristup zgradi i naši štićenici su potpuno sigurni – kazao je Tedi Sanseović, voditelj tog dislociranog objekta Doma za starije i nemoćne osobe Split u Starome Gradu.

Načelnik Stožera civilne zaštite općine Jelsa, Igor Deanović, nam je, također, potvrdio informaciju obolijevanja njegovateljice koja živi na području te jedinice lokalne samouprave, dodavši da su njezina cijela obitelj i kontakti pod epidemiološkom kontrolom. Dakle, cijeli slučaj je pod nadzorom mjerodavnih službi i svi vjeruju da neće biti ama baš nikakvih negativnih implikacija po starije i nemoćne osobe u Starome Grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 16:47