StoryEditor
Otocimiss sis

Dvije sestre donijele su novi trend na Korčulu, fešte su postale nezamislive bez njihovog ‘dodira‘: pogledajte zašto mnogi kad planiraju party prvo zovu Doris i Lanu

Piše Dora Lozica
15. svibnja 2022. - 08:20

Korčulanke Doris Milić (35) i Lana Jandrić (28) popularni su sestrinski dvojac koji stoji iza naziva Miss Sis, otočnog sinonima za dekoraciju evenata, od dječjih rođendana, krštenja, pričesti, raznih svečanosti, djevojačkih večeri do vjenčanja.

Oni koji ih poznaju nisu se iznenadili, no oduševili su se hrabrošću ove dvije mlade i simpatične sestre koje su odlučile svojom kretivnošću razveseliti i druge. Doris i Lana prve su na otoku pokrenule uslugu dekoracija za sve važne trenutke naših života, prateći svjetske trendove i zadnje krikove instagramske i Pinterest mode, ležernim pristupom i vještom realizacijom osvojile su srca otočana, a mobitel im ne prestaje zvoniti.

Doris je uvijek bila kreativan, umjetnički tip, kaže da je educirani modni stilist, imala je i svoj modni dućan, ali također i da joj je žao što se nije dodatno obrazovala za uređenje interijera budući da joj to posebno dobro ide pa je već i uređivala neke lokalne ugostiteljske objekte.

Svojom je kreativnošću na početku uveseljavala ukućane, kćer Deu, kasnije i sina Marina, a onda je i Lana dobila sina Diega pa su tematski rođendani postali nezaobilazni dio njihovih proslava. Vješte Dorisine kreacije sugrađani su pratili putem društvenih mreža, a onda je nastupio koronavirus koji je u mnoštvu negativnih stvari nekome donio i nove prilike.

"Prije jedne godine nazvala me mama koja je htjela veliku proslavu za prvi rođendan sina budući da su mu sve fešte bile uskraćene u tijekom lockdown-a, to nam je bio vjetar u leđa. Tijekom prvih zatvaranja radi koronavirusa počele smo razmišljati kako razveseliti ljude, svi smo bili zatvoreni u kućama, naočigled nevažne sitnice su nas odjednom veselile, bilo nam je dosta negativnosti", prisjetila se Doris.

image
Miss Sis
image
Miss Sis

"Doris i ja smo jako povezane, ona je osoba koja ništa ne radi sama, uvijek mene zove voziti, prenositi, bila sam joj potpora i logistika u njenim kreativnim izletima. Tako smo nekako vukle jedna drugu dok nismo odlučile ok, idemo se mi baviti ovim ozbiljnije pa što bude", priča nam Lana, inače računovotkinja.

Priznaju nam da su u početku bile malo nesigurne, mislile su da neće moći ispuniti baš svačije želje, no dale su sve od sebe. Kiša pozitivnih komentara je pljuštala putem društvenih mreža i poruka, zadovoljni klijenti su se zahvaljivali pa se sad već mogu pohvaliti brojnim rođendanima, pričestima, krizmama, djevojačkim večerima pa čak i vjenčanjima diljem otoka, a u najavi imaju i neka strana vjenčanja.

Budući da im je trebalo službeno ime za Instragram stranicu, počele su razmišljati o nazivu. Lana nam kaže kako je bila sigurna da će biti nešto vezano za sestrinstvo, a onda se dosjetila jednostavnog, simpatičnog i lako pamtljivog naziva Miss Sis. Iako je u početku naziv bio radni i planirale su ga mijenjati, postao je prepoznatljiv među njihovom publikom tako da promjena više nije opcija.

Njhov kreativni proces započinje pozivom klijenta, onda kreće panika, priznaje nam kroz smijeh Lana, nazivaju jedna drugu i dogovaraju se što će napraviti, koja je tema, imaju li vremena i slično. Ovisno o tome radi li se o dječjem rođendanu ili drugoj svečanoj prilici kao i o temi zabave koja im je najčešće naručena, ali ponekad odabiru i same, kreću s pripremama. Na internetu naručuju balone i rekvizite, ipak puno toga odrađuju i same, siječe se kolaž i krep papir, lijepi se, boja, izrađuje. Doris naređuje, a ja slušam, mirno zaključuje Lana smijući se, nije baš tako, odvraća Doris.

image
Miss Sis

„U početku sam ja bila kreativni vođa, a Lana logistika, no nadmašila me, sad ima više ideja nego ja. Često imam viziju u svojoj glavi koju mi je teško objasniti drugima dok ne bude gotovo, a Lana odmah skuži o čemu se radi. Puno smo napredovale u ovoj godini, popularnu grilandu od balona prvo smo radile na konopu, onda na sajli s rupama, a sad već koristimo pocinčane cijevi koje su nam muževi sklepali i pituravali. Imamo pozadinu koja sad već ima smisla, nadograđujemo je zavjesama, led svjetlima i slično. Pazimo puno na detalje, ništa ne prepuštamo slučaju“, priča nam Doris.

Tako su iz čarobne kuhinje Miss Sis ekipe do danas oživjele Baby shark, Lego, Minnie i Miki Maus rođendanske zabave, Paw Patrol, Unicorn party, Dounat party, razne džungle, podmorja, dječja bager igrališta, dinosauri... Ne smijemo zaboraviti ni rođendanske proslave za odrasle, ali ni prekrasno dekorirana krštenja u nježnim, pastelnim bojama. Doris i Lana, sukladno dogovoru donose sve osim hrane, stolnjake, čaše i pjate, pribor za jelo, balone i svu ostalu dekoraciju na stolu, igračke, ukrase, konfete... Potrebno je samo doći, postaviti kolače i zabava može početi, Miss Sis osmisle pozornicu, a na kraju zabave sve pokupe.

image
Miss Sis
Jedan im je rođendan ipak bio omiljen, onaj Laninog sina Diega kojemu su na jedan dan ispunile san i učinile ga moreškantom i to ni manje, ni više, nego Morom, sinom crnoga kralja.

„To nam je sigurno najdraži i najbolji projekt do sad, na njega smo posebno ponosne. Svi znamo koliko je taj stari, viteški ples važan Korčulanima, a postati moreškantom bilo je ostvarenje snova mog četverogodišnjaka. Dominirale su, naravno, crna i crvena boja, a sve smo upotpunile zlatnom. Sašili smo i kostim crnog Mora, rezali smo crvene i crne krune koje smo potom lijepile na balone, a Diego se posebno oduševio originalnim mačevima. Bio mu je to zasigurno najbolji dan u životu“, ponosno je istaknula Lana.

Doris i Lana nisu razveselile samo Diega, već i puno njegovih vršnjaka, ali i starije i mlađe dječice. To je ono što ih najviše raduje u ovom poslu, reakcije mališana kad vide rođendansku čaroliju napravljenu s puno ljubavi po njihovom guštu. Ipak, nemojmo zaboraviti ni mame, ističe Lana, mame su često puno luđe nego djeca, kaže uz smijeh, vesele se ispuniti im želje jednako kao što se najmlađi vesele kad vide šarene grilande i ukrase.

Međutim, kad su već mame u pitanju, Miss Sis sestre zaključuju da su im najizazovniji projekti vjenčanja. Pripreme za dekoriranje crkve i sale ili dvorišta za vjenčanja započinju mjesecima unaprijed, s pripremama za vjenčanja koja imaju u rujnu i listopadu započele su već u ožujku, a tjedan dana prije važnog datuma radi se punom parom. Nude doslovno sve, kompletno postavljanje stola s dekoracijama, ubrusima, isprintanim menijima, nude unikatne pozivnice, ali i zahvalnice, pano za fotografiranje, dekoraciju kompletne sale i crkve, a surađuju i s lokalnim cvjećarima. Svaka mladenka želi da taj jedan dan sve bude savršeno, ističu, moraju se potruditi da joj ti trenuci budu nazboravni, u pitanju je velika odgovornost, ističu. Kad u posao ulažeš sebe, ljubav, emociju, onda ti je važan i finalni proizvod.

image
Miss Sis
image
Miss Sis

„Nikad neću zaboraviti naše prvo vjenčanje, napetost se mogla rezati nožem. Vjenčanje je bilo u Lumbardi, dio je bio na otvorenom. Nakon što smo sve dekorirali i posložili, imali smo još samo upaliti lučice, počeo je pljusak, sve se smočilo. Nismo imali više stolnjaka, angažirali smo svih, nosili ih u sušilicu, glancali beštek i ponovno prali čaše, meniji su se smočili, ali imali smo spremne druge u pričuvi. Na kraju je ispalo bolje nego smo se nadali, mladenka, koja je

inače staložena osoba, kad je došla i vidjela salu, počela je plakati“, otkriva nam Doris.

„Evo, i tu se vidi koliko smo različite, ali koliko se nadopunjujemo“, uskočila je odmah Lana – „Doris je paničarka, u stresnim situacijama poput te, ona luduje. Ja smirujem situaciju, uvjerim je kako će sve biti u redu, kako ćemo naći neko rješenje, na kraju se uvijek sve posloži“.

Obiteljske i poslovne obaveze odnose im puno vremena, Miss Sis projekt je prilika za ove dvije sestre da se druže, da provode vrijeme skupa radeći nešto što ih ispunjava i veseli. Najveća podrška im je obitelj, pogotovo mama Duda koja je, kažu, prva od cvića, a onda i brojne prijateljice, u prvom redu Daniela koja uskoči kadgod je pozovu u pomoć. Njihov je rad prepoznala i gradonačelnica Korčule Nika Silić Maroević koja ih je angažirala za uređenje božićnog kutka u sklopu manifestacije Advent u Korčuli čime se posebno ponose.

„Ono što možemo obećati je da ćemo uvijek dati sve od sebe. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima kad nas sretnete gradom. Ovo je još uvijek naš hobi koji nas ispunjava i veseli“, zaključila je Lana.

„Upustiti se u nešto kreativno u smislu posla, možda nije sigurno, ali ako vas to vuče, prepustite se, probajte. Važno mi je da nas ne angažiraju samo za prestiž, želimo ostati dostupne svima, razveseliti obične ljude jer i nas to najviše raduje“, poručila je Doris.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 11:08