StoryEditor
Otociblagoslov župnika

DVD Jelsa dobilo novo navalno vozilo opremljeno za razne tehničke intervencije, vrijedno 2,5 milijuna kuna: ‘Sezona je odlična, bilježimo malo požara‘

18. kolovoza 2020. - 16:29
Vatrogasci DVD-a 'Jelsa' ispred novog navalnog vozilaDVD Jelsa

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Jelsa" dobilo je krajem srpnja novo navalno vozilo marke MAN, opremljeno za razne tehničke intervencije, čija je vrijednost 2,5 milijuna kuna.

Kamion je nabavljen na način da je Županija financirala 20 posto tog iznosa, a preostalih 80 posto pada na teret Općine Jelsa, no vatrogasci su prezadovoljni, pa su angažirali don Roberta Bartoszeka da im blagoslovi to suvremeno sredstvo kojim će značajno unaprijediti svoju djelatnost u vremenu koje je pred njima.

image
Don Robert Bartoszek blagoslivlja novo navalno vozilo

– Naši su članovi odmah nakon nabavke bili u Ozlju na dodatnom tečaju da bi što uspješnije rukovali i vozilom i raspoloživom opremom, ali isto tako na obuci za rad s hidrauličnim alatima u Kaštel Sućurcu. Zahvaljujemo domaćinima iz sućuračkog DVD-a "Mladost" i isporučiteljskoj tvrtki jer su nam puno pomogli – kazao je Igor Deanović, predsjednik DVD-a "Jelsa", te dodao:

– Reći ću i to da momentalno imamo deset potpuno pripravnih vozila za naše intervencije, starosti sedam-osam godina, što znači da nam je vozni park uzoran. Sezona je odlična, bilježimo relativno mali broj požara, međutim, i don Robert nam je prilikom blagoslova zaželio da što manje gasimo vatru, a što više radimo na održavanju tehnike i vlastitom osposobljavanju, pa će valjda tako i biti – riječi su Igora Deanovića. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 22:15