StoryEditor
OtociObjava stožera

Dobre vijesti s Hvara: svi kontakti zaražene osobe negativni na koronavirus

Piše Mirko Crnčević
10. svibnja 2020. - 11:51
Tom Dubravec/Cropix

Stožeri civilne zaštite Grada Staroga Grada i Općine Jelsa u nedjelju prijepodne su izdali priopćenje u kojem se kaže da su prema procjeni epidemiologa svi testirani kontakti zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe iz Staroga Grada, za kojeg je dana 8. svibnja o. g. utvrđeno da je pozitivan na COVID-19, negativni. Naravno, ta dobra vijest mnoge je razveselila i umirila, ali to nije razlog za opuštanje, nego se građani i dalje pozivaju na potpunu ozbiljnost u provođenju svih preventivnih mjera.

- Pojedinačne neprimjerene reakcije osude i stvaranje atmosfere "lova na vještice" nepotrebne su i neprimjerene, osobito u okolnostima koje se mogu dogoditi bilo kome i zbog kojih niti jedan naš građanin ili građanka ne smije osjećati nelagodu, ni isključivanje.

Stoga apeliramo da se suzdržimo od bilo kakvih negativnih reakcija – navodi se u priopćenju, što znači da je moguće bilo i takvih situacija. Nadalje se kaže "Hvala velikoj većini naših sugrađana koji svojim odgovornim ponašanjem, solidarnošću i strpljivošću pridonose stabilnoj epidemiološkoj situaciji, atmosferi zajedništva i solidarnosti koja nam svima olakšava život u ovim izvanrednim okolnostima", te dodaje da se također nastavno prate sve službene vijesti i smjernice mjerodavnih Stožera kako bi svi zajedno pridonijeli očuvanju zdravlja žitelja otoka Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 10:43