StoryEditorOCM
OtociRAT HDZ-a I SDP-a

Dalmatinskim političarima puna su usta demografije, a pogledajte na što sliči poznata osmoljetka u kojoj svi razredi dijele iste klupe. Satove Tjelesnog odgoja imaju u - hodniku

Piše Ivica Radić
6. listopada 2022. - 21:31
Pogled na zgradu iz 1903. godine koja bi bila primjerenija kakvom starom arhivu, prostorijama udruga ili odlasku u povijest, a ne suvremenom obrazovanjuIvica Radić

Unatoč sve lošijoj demografskoj slici u Hrvatskoj, Supetar na Braču je jedan od devet gradova koji, prema lanjskom popisu, bilježi porast broja stanovnika.

Na području tog otočnog središta živi 4340 osoba, sve je više djece i mladih, a raste i broj zaposlenih. Međutim, gorući i stršeći problem je zgrada osnovne škole koju pohađa sve više učenika, a Iako je po broju polaznika bez premca na Braču, kojih je više nego u osmoljetkama koje se nalaze u središtima većih dalmatinskoh gradova, uvjeti u kojima se odvija nastava daleko su od objektivnih potreba i zahtjeva.

Štoviše, kada inspekcijske službe ne bi zažmirile barem na jedno oko pod znakom upitnika došao bi odgojno-obrazovni proces. Dovoljno je spomenuti da je to škola bez kabineta.

Mladi Bračani se obrazuju u iz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:09