StoryEditor
OtociOTOK VELIKOG SRCA

Bračani ‘zatrpali‘ Crveni križ, prema Banovini putuju puni kombiji ključnih potrepština, a stradalom području stiže i konkretna financijska pomoć

Piše Ivica Radić
31. prosinca 2020. - 13:23
IVICA RADIĆIvica Radić

Cijeli Brač ujedinio se u pomoći nastradalim područjima Petrinje, Siska i Gline koji su pogođeni katastrofalnim potresom.

I na Silvestrovo, drugog dana prikupljanja, pomoć stiže sa svih strana tako da aktivisti Hrvatskog Crvenog križa imaju pune ruke posla kako bi prihvatili i smjestili sve količine donirane hrane i drugih potrepština. Javljaju se pojednici i tvrtke koji su spremni ustupiti svoje kamione i kombije za prijevoz.

Grad Supetar odlučio je stanovnicima Banovine pomoći s 50 tisuća kuna. Prema riječima gradonačelnice Ivane Marković, Petrinjcima bi trebalo pripasti 20 tisuća kuna, a po 15 tisuća kuna Sisčanima i Glinjanima.

Istodobno je jedini grad na Braču odustao od novogodišnjeg vatrometa i drugih zabavnih priredbi, a taj novac dobit će stradala područja u potresu.

Općina Nerežišća uplatila je 10 tisuća kuna, a svoju pomoć uputit će i druge općine na škoju, te tvrtke i pojedinci. Osim Općine Postira koja je to napravila među prvima u cijewloj Hrvatskoj, smještaj za ljude koji su ostali bez krova nad glavom spremno su ponudili i pojedinci iz više bračkih mjesta.

Među prvima je s dva kombija pomoći na nastradala područja stigla bračka Torcida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2021 13:52