StoryEditorOCM
Otocioživljena povijest

Bilo je izazovno, ali mladi otočani su uspjeli: pripremili su zaboravljena jela i slastice, po recepturama iz antičkih izvora. Bilo je za prste polizat!

Piše Mirko Crnčević
20. listopada 2022. - 13:11
Vrijedne i spretne ruke hvarskih srednjoškolaca pripremile su čak osam vrsta glavnog jela i isto toliko slastica ‘na antički grčki način’Jelena Milanović

Nije slučajno Stari Grad na otoku Hvaru nedavno na “Danima hrvatskog turizma” u Šibeniku proglašen jednom od tri naše destinacije u kategoriji “Najbolja destinacija održivog turizma - inovativna i pametna destinacija”, jer se u drevnom Farosu zapravo uvijek traži nešto novo, neistraženo i perspektivno za buduću turističku ponudu.

Na tragu takvog pristupa u gradu je održana i radionica “Grčka hrana u Starogradskom polju” u organizaciji Srednje škole Hvar - Izdvojene lokacije u Jelsi, Instituta za arheologiju u Zagrebu i JU Agencije za upravljanje Starogradskim poljem.

Cilj radionice bio je rekonstruirati hranu iz stare Grčke, a čijih sastojaka je bilo u Starogradskom polju (Faroskoj hori). Osim pripreme hrane po recepturama iz antičkih izvora, tražili su se i korij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:28