StoryEditorOCM
Otocinemar i nebriga

Apel gradonačelnice Supetra: ‘Molim županijski Dom zdravlja da hitno plati račune, jer je jedini ginekolog na otoku Braču ostao bez telefona i interneta‘

Piše PSD
29. kolovoza 2021. - 10:27

Nakon što je jedina ginekološka ordinacija na Braču ostala bez interneta i telefona, gradonačelnica Supetra Ivana Marković pozvala je županijski Dom zdravlja da plati račune.

Jedini ginekolog na otoku napunio je 70 godina, a još uvijek medicinski brine o 4 427 žena, jer nema nikoga tko bi mogao preuzeti njegovu ulogu. 

– Jutros je 67 pacijentica obrađeno u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi od strane ginekologa koji je navršio 70 godina i koji i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. Jer nema drugi tko.

Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ. Ovim putem molim Dom zdravlja SDŽ da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako “nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina” ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa.

Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna – napisala je gradonačelnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 08:04