StoryEditor
OtociČARTER GOSTi

‘Alles ist gut. Kein problem‘: iz Austrije stiglo 76 turista koji će se odmarati u Bolu

30. lipnja 2020. - 21:09
Ivica Radić

U bračkoj zračnoj luci ovog je vikenda bilo živo i vladala je atmosfera optimizma i zadovoljstva. Više je razloga za ovako dobro raspoloženje na početku ljeta.

Na pistu zračne luke sletio je prvi ovosezonski čarter zrakoplov s turistima iz Austrije.

Zrakoplov domaće kompanije Croatia Airlinesa Dash 8 sletio je sa 76 putnika iz Graza i Linza, što znači da je bio gotovo pun. Na izlazu iz aviona svi putnici nosili su zaštitne maske, a osoblje aerodroma pridržavalo se epidemioloških uputa i mjera, tako da se postupak prijelaza granice morao odužiti.

Međutim, nitko se zbog toga nije ljutio niti je gubio strpljenje. Svima je zdravlje ipak najvažnije.

image
Ivica Radić

- Alles ist gut. Kein problem - kazala nam je dobro raspoložena sredovječna gospođa nakon što je prošla sve kontrole.

Prve ovoljetne aviogoste u aerodromskoj zgradi dočekao je Markito Marinković, direktor ureda Turističke zajednice Bola, koji je svima zaželio srdačnu dobrodošlicu te im uručio prigodne poklone. Većina austrijskih turista odsjela je u bolskom hotelu "Bretanide", a njihovi domaćini prilikom dolaska u hotel priredili su im prigodnu dobrodošlicu.

- Broj gostiju u Bolu iz dana u dan raste, a primjer za to je i ovaj čarter. Svatko od nas na svoj način želi dati doprinos da u ovim korona-uvjetima napravimo najbolje što možemo - kazao je Markito Marinković.

Na dočeku je bio i Tonči Peović, direktor bračke zračne luke, koje je nadgledao sve poslove jer je ovo bio prvi putnički, odnosno čarter zrakoplov u režimu koronavirusa.

- Dobro smo se pripremili i dobro smo sve odradili - prisnažio je aerodromski direktor Peović, koji se posebno pohvalio da je te subote na pistu zračne luke sletjelo šest privatnih zrakoplova, a zna se da s njima stižu gosti dubljeg novčanika. Među njima se isticao "Embraer Legacy", teži od 20 tona, koji je sa šest putnika i tri člana posade doletio iz Rusije.

Od subote je krenula i redovna linija Zagreb - Brač - Zagreb, a iz bračke zračne luke je prema Zagrebu u prvom ovoljetnom zrakoplovu bilo 16 putnika. Na toj će liniji, kao i lani utorkom i subotom, letjeti avioni Croatia Airlinesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 23:02