StoryEditor
OtociJelsa

Akcija mladih hvarskih sportaša: džudaši pozdravom zatražili pomoć u izgradnji dvorane

1. srpnja 2020. - 19:40
Pozdrav s gradilišta objekta u SC-u 'Pelinje'  Mirko Crnčević

U Jelsi na otoku Hvaru upravo su, zahvaljujući velikom trudu sportskih radnika i financijskoj potpori Općine Jelsa, završeni zemljani radovi za izgradnju montažne džudo dvorane u sklopu sportsko-rekreacijskog centra "Pelinje".

Marljivi džudaši, koji su svoj škoj do sada višekratno uveseljavali osvajanjem brojnih medalja s raznih natjecanja, sami će financirati izlijevanje temeljne betonske ploče, pa im je onda potrebna dodatna novčana pomoć da se radovi okončaju

Zato im nije bilo teško ni po žestokoj omari doći na gradilište, odakle su uz podršku kolega iz AJK "Student" iz Splita pozdravili sve one koji su im do sada pomagali, ali od njih i javno zatražili da se uključe u taj njihov zaista vrijedan projekt izgradnje dvorane.

- Ljudi u našoj sredini znaju da smo nakon osnivanja džudo klubova u Jelsi i Hvaru svojim nesebičnim angažmanom uspjeli značajno omasoviti taj borilački sport na škoju. Za sada imamo oko 90 članova, pa djeca mlađa i starija, kao i grupa veterana, treniraju na dvije lokacije. Budući da bi s djecom u Hvaru morali raditi u večernjem terminu, dakle, iza 20 sati, to smo smatrali neprimjerenim i odlučili se na ovaj korak. Zahvalni smo Općini Jelsa što je bez oklijevanja prihvatila našu ideju, a obećali su nam i dodatni novčani iznos od 100 tisuća kuna. No, dvorana će nas u konačnici koštati puno više, pa na ovaj način molimo gradove Hvar i Stari Grad te Županiju splitsko-dalmatinsku za novčanu pomoć od po 50 tisuća kuna, dok ćemo ostalo zatvarati vlastitim novčanim sredstvima te uz pomoć donatora i sponzora – kazao je Renato Šćulac, alfa i omega kluba, koji ovaj projekt "gura" uz podršku trenera prof. Ivana Rebića te predsjednika klubova Ilije Ćalete (Hvar) i Tonija Lučića (Jelsa).

Podršku naporima džudo djelatnika s otoka Hvara u ovoj prigodi također su dali Tomislav Marjanović, prvi džudo olimpijac Hrvatske, Zlatko Kumrić, sadašnji kandidat za Olimpijadu, i prof. Davor Vukorepa, prvak bivše države.

I oni su, osim Šćulca i Ćalete, pojasnili zašto treba pomoći hvarskim džudašima:

- Zato jer su oni pravo iznenađenje na sportskom nebu Lijepe naše. Uz redovitu tjelovježbu uče se disciplini, podižu samopouzdanje, a istodobno razvijaju natjecateljski duh uz maksimalno poštivanje i uvažavanje protivnika. To je oblik itekako važne socijalizacije, pa im stoga treba osigurati odgovarajuće uvjete za treninge. Upravo je to ono što sportski djelatnici traže za dobrobit hvarske djece, kojoj su i do sada nebrojeno puta pomogli, npr. dobrom organizacijom su za njihove potrebe nabavili kombi vozilo, koje im služi za prijevoz mladih džudaša na treninge, natjecanja i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 03:11