StoryEditorOCM
Dalmacijapredsjednik Dragan Maretić

Osnovana županijska Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak"

Piše (H)
16. prosinca 2017. - 18:01
arh060106tudjman

Splitsko-dalmatinska županijska Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" osnovana je u Splitu u petak, a njezin je predsjednik Dragan Maretić, priopćeno je u subotu iz splitskog HDZ-a.

"Utemeljiteljska skupština održana je u petak navečer u Domu Hrvatske vojske u Lori. "Skupštinu je predvodio zastupnik u Europskom parlamentu Ivica Tolić a skup je započeo hrvatskom himnom i minutom šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje a posebno za nedavno tragično preminulog generala Slobodana Praljka," navodi se u priopćenju.

Skupštini je u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nazočio župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, a dogradonačelnik Splita Nino Vela je bio izaslanik gradonačelnika Andre Krstulović Opare. Skupu je nazočio i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak"  na državnoj razini general-bojnik Miljenko Filipović te predsjednik HDZ-ovog Odbora za branitelje Željko Dilber.

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" poseban je oblik organiziranja hrvatskih branitelja unutar HDZ-a, a cilj joj je pridonijeti očuvanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i zaštiti prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Zajednica okuplja i branitelje koji nisu članovi stranke (HDZ), stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 02:25