StoryEditorOCM
Dalmacija"ne sviđa nam se!"

Omišani prosvjedovali protiv HDZ-ove gradske vlasti

Piše PSD.
9. rujna 2012. - 15:47
Pod fejsbukovskim geslom 'Ne sviđa nam se' u subotu kasno navečer u Omišu je održan mirni prosvjed protiv HDZ-ove gradske vlasti kojega je organizirala Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević.

Pred tristotinjak okupljenih sugrađana, pri čemu je na Trgu svetoga Mihovila teško bilo razlučiti koliko ih je došlo sudjelovati u prosvjedu, a kolikom broju je to bio večernji izlazak, jedini govornik bio je predsjednik stranke Ivan Barišić, koji se nazočnima predstavio kao oženjeni otac petero djece i umirovljeni pripadnik specijalne postrojbe Hrvatske vojske.

Prekidan uzvicima odobravanja, Barišić je kazao kako je zbog nezakonite naplate odvoza smeća, s poskupljenjem od čak 300 posto, protiv čelnika 'Peovice', gradske komunalne tvrtke, podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Ukazao je i na sumnjivu prodaju autobusnoga kolodvora, te je zbog, kako je rekao, vjerojatne namještaljke pozvao Komisiju za kontrolu javne nabave i Agenciju za zaštitu tržišnoga natjecanja da preispitaju zakonitost nedavno objavljenog natječaja.

Najveći pljesak okupljenih Barišić je dobio nakon što je od gradskih otaca zatražio obnavljanje kultne 'kamene klupe' i veću brigu za mlade, koji se, ustvrdio je, nakon 23 sata u Omišu nemaju gdje zabavljati, pa automobilima odlaze u susjedna mjesta izvrgavajući se tako brojnim opasnostima.

Na tapetu se našao i prometni čep, koji Omiš, poglavito u ljetnim mjesecima, pretvara u grad prepoznatljiv prvenstveno po cestovnom kaosu. Barišić je objasnio kako je još u travnju gradskim vlastodršcima predao inicijativu s mogućim rješenjima, no do danas, istaknuo je, nije dobio odgovor, niti je po tom pitanju nešto poduzeto.

Ivan Barišić široj je javnosti postao poznat nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji objavljena priča o njegovu neobičnom protestu kada je, izrevoltiran načinom rada 'Peovičinih' komunalaca, u uredu direktora te tvrtke ostavio vreće pune smeća.

V. VUKOVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:27