StoryEditorOCM
Dalmacijazgarište na kmanu

Ograđeno dječje igralište koje su zapalili vandali, Banovina će financirati obnovu

Piše M. Budimir
31. prosinca 2018. - 15:38

Obzirom da je izvan funkcije, jutros je ograđeno dječje igralište na Kmanu koje je sinoć zapaljeno, a kojega između ostalih koriste i djeca sa posebnim potrebama iz udruge Anđeli.

Roditelji, znate li što vam djeca rade? Petardama zapalili igralište za mališane s posebnim potrebama, tko će platiti nastalu štetu?

Izgradnju igrališta financirao je Grad, a ukupni radovi s potrebnim uređenjem okoliša kako bi se isto zaštitilo, koštali su 554.639,46 kn.

- Samo uništena sprava za igru i zabavu, tzv. dvorac, koštala je 224.899,90 Kn. Sprava je i prije paljenja mjestimično bila oštećena, jer je stalno na meti vandala. Obzirom i na te okolnosti, ista će se najvjerojatnije u cjelosti trebati zamijeniti novom, a Grad će financirati zamjenu. Razmišljamo i tome da igralište stavimo pod video nadzor, kako bi i na taj način isto zaštitilo od vandala.

Sinoć je odmah na lice mjesta izašla policija i gradsko komunalno redarstvo, a jutros je Grad policiji uputio prijavu protiv nepoznate osobe za oštećenje tuđe stvari.

Grad će svim zakonski raspoloživim sredstvim štititi svoju imovinu od vandala koji ne prezaju uništavati čak ni sprave koje služe za igru onih najslabijih članova naše zajednice, a to su djeca sa posebnim potrebama - rekao je savjetnik gradonačelnika za komunalu Ivica Grubišić Gire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:05