StoryEditorOCM
ObalaBAŠTINSKI BISER

Zahuktali su se radovi na rekonstrukciji zgrade legendarne dalmatinske tvornice, pogledajte kako će izgledati luksuzni hotel koji turski milijarderi planiraju otvoriti dogodine

Piše Mišel Kalajžić
28. rujna 2022. - 10:10

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji zgrade nekadašnje tvornice "Maraska" u Zadru koja će postati novi luksuzni hotel grupacije "Hyatt Regency" koji bi prema najavama trebao otvoriti vrata u sezoni 2024. godine.

Nakon duže stanke, turska "Dogus Grupa" službeno je ove godine pokrenula izgradnju smještajnog kompleksa s pet zvjezdica u zgradi stare tvornice pića, nekadašnjem sjedištu poznate tvrtke "Maraska", što se očekivalo s nestrpljenjem jer bi završetkom uređenja tog hotela Zadar dobio ekskluzivni kapacitet na atraktivnom položaju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Planirano je da novi zadarski hotel sa 133 prostranih soba i apartmana, odlikuje prepoznatljiv i elegantan dizajn, te da nudi izvrsnu ponudu hrane i pića. Gostima će na usluzi biti i vrhunski spa i wellness sadržaji, a hotel će sadržavati i konferencijske objekte te prostore za sastanke koji će dodatno doprinijeti razvoju konferencijskog turizma u Zadru.

image
Luka Gerlanc/Cropix

"Dogus Grupa" jedan je od najvećih privatnih konglomerata u Turskoj, a vlasnik je "Grand Hyatta" i "Hyatt Housea" u Istanbulu, dok će objekt u Dalmaciji biti treći "Dogusov" kojim će upravljati globalni hotelski lanac.

Građevinski radovi planirani su u fazama, u prvoj fazi su radovi na ojačavanju i rekonstrukciji povijesne građevine. Rezidencijalni dio projekta je u procesu planiranja i bit će predstavljen u daljnjim fazama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 11:22