StoryEditorOCM
Obalalagao kolegama

Zadarski policajac na sebe svalio krivnju za prometnu nesreću koju je uzrokovao njegov pijani prijatelj u BMW-u

Piše Dalmacija SD
17. kolovoza 2022. - 21:58

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom PU zadarske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, piše Zadarski.hr.

Naime, 27. travnja ove godine u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač automobila BMW, zadarskih registracijskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, objavila je PU zadarska.

Osumnjičeni policajac, saznavši za događaj, a da bi pomogao vozaču automobila, na mjesto događaja stigao je prije dolaska policije. Policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti, navodi Zadarski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 20:13