StoryEditor
Obalaravno na more!

Za koji dan ponovno kreće legendarna pruga, jedina koja povezuje BiH s Dalmacijom. No mnogi se pitaju isto, a sve će vam biti jasno kada vidite fotografije

Piše Dalmacija SD
24. lipnja 2022. - 13:42

Nakon punih osam godina od 1. srpnja ponovo bi trebala krenuti putnička željeznička linija Ploče - Sarajevo. Vlak između Ploča i Sarajeva i obratno prometovat će, dogovoreno je između Hrvatskih i Željeznica Federacije BiH, petkom, subotom i nedjeljom od 1. srpnja do 11. rujna.

No, nikome u Pločama nije sasvim jasno gdje to Hrvatske željeznice, koje skrbe o željezničkom putničkom kolodvoru u Pločama, misle primati putnike, piše portal Južni te donosi fotografije snimljene su ovog tjedna na kojima se vidi oliko je kolodvor zapušten, a jako je blizu datum kada bi trebala krenuti spomenuta linija, ovaj put sezonski, inače ukinuta 2013. godine.

image
Denis Jerković/Cropix

Neslužbeno, Južni doznaje kako je Grad Ploče spreman pomoći u sređivanju kolodvora, jer u konačnici, iako je kolodvor pod upravljanjem Hrvatskih željeznica, on će biti i ogledalo grada za putnike na ovoj liniji i nije baš svejedno što će ugledati kada se prvi put iskrcaju u Pločama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 14:31